Cumhurbaşkanlığı sözcüsü duyurdu: Türkiye ile ortak İHA üreteceğiz

Ukrayna’da TUSAŞ’ın Anka İHA ve SİHA’sı gündemde. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Arestoviç, Türkiye ile Ukrayna’nın ortak yapacağı dronların Kiev’de üretileceğini, yılsonuna kadar da Ukrayna semalarında olacağını söyledi.

GİRİŞ 25.04.2022 11:24 GÜNCELLEME 25.04.2022 11:32
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Azerbaycan’ın Karabağ’ı tekrar geri alma sürecinde yıldızı parlayan, Bayraktar, Ukrayna Savunması’nda da gündem olmaya devam ediyor. Adına şarkılar yazılan Baykar’ın ürettiği Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) ardından bu kez TUSAŞ’ın ürettiği Anka Ukrayna’da günün konusu oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenskiy’nin Danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Aleksey Arestoviç, Türkiye ile birlikte ortak olarak İHA ve SİHA üretimi konusunda mutabık kalındığını açıkladı. Arestoviç, yeni nesil İHA ve SİHA’ların Başkent Kiev’e yakın bir yerleşimde üretileceğini söyledi. Ukrayna Devlet Kanalı 1+1’e açıklamalarda bulunan Arestoviç, “İki ülke ortak olarak Anka İHA-SİHA ve yeni nesil jet İHA’ları üreteceğiz. Yılsonuna kadar havalarda olacak” dedi.

FÜZELERİ ROKETSAN’DAN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA'nın silahlı versiyonu Roketsan’ın ürettiği Cirit, Umtaş gibi füzelerle donatılmış durumda. Kanat açıklığı 18 metre olan Anka, 350 kilogram yararlı yük taşıma kapasitesine sahip. Sentetik aralıklı radar, hassas silahlar ve uydu iletişimiyle modüler bir platforma dönüşen Anka’yı Kazakistan, Tunus gibi ülkeler kullanıyor. Türk İHA ve SİHA’larına yönelik talep son dönemde büyük artış göstermişti. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Sırbistan, Slovakya gibi Avrupa ülkeleri de Baykar Makine tarafından üretilen Bayraktar’ı filosuna katmak için talepte bulunmuştu.

RUS ORDUSU ESİR ALMIYOR, İNFAZ EDİYOR

Öte yandan Ukrayna’nın kuzeyinden çekilerek güney ve doğu eksenine savaşı kaydıran Rus Ordusu, hedeflendiği ilerlemeyi kaydedemedi. Moskova Gemisi’nin Ukrayna güçleri tarafından vurularak batmasının ardından hava saldırılarını artıran Kremlin Rejimi, cephede de yeni bir taktiğe gitme kararı aldı. Tutsak almayan Rus Ordusu, Kharkiv Bölgesi’nde gözaltına aldığı Ukraynalı asker ve direnişçileri infaz etmesi uluslararası basında da yer aldı. Yaşları 50 ve üzerinde olan esir Ukraynalı yerel güçlerin ellerinin bağlanarak tek kurşunla öldürüldüğü ortaya çıktı. Ukrayna yerel medyası, 1939 yılında Stalin’in emriyle 20 binden fazla Polonyalı sivil ve askerin tek kurşunla infaz edildiği Katyn Katliamı’na benzer görüntülerin ortaya çıktığını aktardı.

KAYNAK: DÜNYA/KERİM ÜLKER
YORUMLAR 63
  • esat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynadan kocayusufu (nakliye uçağı) yapan uçak mühendisleri ni savaş nedeni ile türkiye ye transfer ettik diye biliyorum,inşallah uzay kuvvetleri kuracağız,bir üst teknoleji daha kazanmış olacağız.
    Cevapla
  • Ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    Batinin eline gecmis Ukraynadan orta vadede Türkiyeye ne yarar nede dostluk gelir. Bakmayin suan sikismisliklarina. Amaclari Türkiyeyei yanina cekip Rusyayla kapistirmak. Türkiye bu oyuna gelmez..
    Cevapla
  • Canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sitarsjik ise vermeyin kardeşim
    Cevapla
  • Gaziantepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Karşılığında Uçak, Tank, Füze Motoru, Neptün Füzesi ortak üretelim.
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeten ortak uretime basladik fakat oradaki Antonov ucak fabrikasini turkiyeye tasisaydik iyi olurdu gec kalindi
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    yakında bit pazarına düşerse şaşmam ne ortak üretmesi kendi ülkemizde malzememi bulamadın işçimi bulamadın kediye ciger teslim ettin adamlar bu işi kavrayıp kendileri üretecekler
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Karşılığında ne alıyorsun biliyormusun?
    Cevapla
  • Sercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah biz bunu nasıl öngöremedik muro
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle