Son dakika: Türkiye ile Rusya limanlar için anlaştı!

Rusya-Ukrayna savaşında 60. güne girilirken bu yıkıcı çatışma ortamı ekonomik olarak tüm bölgede krize sebep oldu. Ancak Türkiye ve Rusya lojistik konusunda önemli bir adım atarak yeni bir uzlaşmaya vardı.

GİRİŞ 24.04.2022 06:46 GÜNCELLEME 24.04.2022 11:28
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Edirne’deki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları ile Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’nda oluşan yoğunluktan kaynaklanan sıkıntıların aşılması amacıyla, deniz yolunun daha işler hâle getirilmesi için çalışmalar yaptı. Rusya’dan da olumlu haberler geldi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri; Novorossisk Limanı’nda Ro-Ro terminalleri, yolcu gümrük alanları ve kara yolu taşıtlarının bekleme alanları için gerekli altyapının hazırlanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığının kendilerine iletildiğini bildirdi.

Ayrıca Soçi Limanı’nın Ro-Ro seferlerine açılması için bazı girişimler olabilecek. Rusya tarafınca; Kavkaz Limanı’nın ise gemilere hizmet verebildiği, her türlü Ro-Ro operasyonu için hazır olduğu ifade edildi. Kerç Boğazı geçişlerinde yaşanan problemlerin de minimize edildiği ve bekleme sürelerinin iki saatten fazla olmadığı bildirildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 19
  • Kaburgacı Zihni 2 yıl önce Şikayet Et
    Boğazlardan geçirmeyin...Karadeniz limanlarından indir bindir yapın ki yük ülke sathına dağılsın yoğunluk olmasın...oralar kalkınsın biraz...
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    100 Milyar Dolar; Bay "kıytırık" sende daha çok var anlaşılan. Senin için önemsiz bir tutar:( bize de ver de bizde 100 milyar dolar/yıllık gelire kıytırık diyelim. Şöyle hesaplayabilirsin; ÇİN in AB ile olan ticareti/bağımlılığı yıllık ne kadar? Ve bu miktar gibr geliri ABD de garanti ediyor, ticaret partneri olarak AB ile ÇİN arasında GELİŞMEMİZ karşılığı; şimdi sen bunu anlayamamışsındır. Boşver düşünerek kastırmadan yaşa; kestirmeden, troll sitelerden çakma akılla akıllan yan gel yat; bulabilirsen birde dört dönüm bostan. Değmeyin keyfine..
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin hava yolu kısıtlamasının sonuçları
    Cevapla
  • celal 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet soytarısı hayatında kaç dolar kazandın acaba merak ettim. Bu limanlar ve serbest bölgeler döviz basıyor ,şu anki çok büyük fırsat ,Rusların bizden başka ticaret yapacağı partner kalmadı. Adamlar durumu değerlendiriyor senin yaptığın nankörlüğe bak. Sonrada niye döviz 14 lira oldu diye zırla. Yok ta ondan 14 lira, döviz bollaşınca Türk lirası kıymetlenir,böylece bulgarlar,yunanlar gümrükte senin mallarını yağmalamaz. Hani dalga geçiyordunuz ya ,devlet te işte bu enflasyonu önlemeye çalışıyor. Ancak bunu anlayacak kafa lazım.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tanımadığın insana soytarı yakıştırması yapacak kadar okuduğunu anlamayan zavallısın. Sana gün yüzü görmemiş hakaretleri yapmayı elbette bilirim ama ne edebim ne de insanlığım buna müsade eder. Türkiye dün Rusya'nın Suriye'ye olan hava yolu sevkiyatlarını engellendiğ açıklaması yaptı. Dolayısıyla kara, deniz yolundan sonra son sevkiyatalanı da kapanmış olduğu için buna mecbur kaldı. Bu Türkiye'nin uygulamış olduğu başarılı diplomasinin örneğidir.Son olarak yaptığın yorumu aynaya bakarak yazdığın aşikar
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun guzel bir haber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle