SGK'dan pandemi kararı: Artık ücret ödenmeyecek

SGK, pandemi bakım hizmetlerini hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkardı. Kurum, artık hastanelerde pandemi bakım ücreti ödemeyecek. Karara itirazlar var.

SGK'dan pandemi kararı: Artık ücret ödenmeyecek
SGK'dan pandemi kararı: Artık ücret ödenmeyecek
GİRİŞ 22.04.2022 10:28 GÜNCELLEME 22.04.2022 16:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu, pandemi bakım hizmetlerini hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkardı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tebliğine göre, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu, 13 Nisan’a yaptığı toplantı sonuncunda, pandemi bakım hizmeti ile pandemi yoğun bakım hizmetlerini sağlık uygulama tebliği ekinde yer alan hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan hizmetleri listesinden çıkardı. Bu karara göre koronavirüs nedeniyle hastanede veya yoğun bakımda yatan hastalar için SGK artık hastanelere pandemi bakım hizmeti ücretini ödemeyecek.

ŞANGHAY’DA 8 ÖLÜM DAHA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel Kovid vaka artış oranının son bir aydır düşüşünü sürdürdüğünü açıkladı.

Örgütün yayımladığı haftalık rapora göre, 11-17 Nisan’daki küresel vaka artış verileri paylaşıldı. Rapora göre, bu zaman aralığında dünyada toplam 5.5 milyon Kovid-19 vakası görülürken 18 bin 215 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Küresel vaka artış oranı, bir önceki haftaya göre yüzde 24 azaldı ve martın son haftasından bu yana küresel vakalardaki düşüş devam etti. Ancak Çin’in finan merkezi Şanghay’da Kovid-19 kaynaklı ölümler sürüyor. Omicron varyantını taşıyan vakaların tetiklediği salgında son 24 saatte 8 kişi daha öldü. Hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün 70 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan kişiler olduğu duyuruldu. Şanghay’da son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 2634, göstermeyen 15 bin 861 vaka kaydedildi. Nüfusu 26 milyonu aşan karantinadaki kentte 14 günde vaka görülmeyen bölgelerde sokağa çıkma yasaklarının kaldırılacağını açıklandı. Toplu testler ve sokağa çıkma yasakları kentin büyük bölümünde devam ediyor.

17 CAN KAYBI 3 BİN VAKA

Türkiye’de dün yapılan 153 bin 733 Kovid-19 testinden 3 bin 354’ü pozitif çıktı, 17 kişi hayatını kaybederken, 18 bin 964 kişi iyileşti. 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı  oranı yüzde 85,42, birinci doz aşı oranı yüzde 93,14 olurken, bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 402 bin doza yükseldi.

YORUMLAR 9
  • Lütfiye Çokol 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ihtimalle özel hastanede yatanlar içindir bu karar??
    Cevapla
  • TAM ZAMANI))) 1 yıl önce Şikayet Et
    "SGK'dan pandemi kararı: Artık ücret ödenmeyecek" KARARINI ALMAK İÇİN PANDEMİNİN BİTMESİNİ Mİ BEKLEDİNİZ!!!((( ZAMANLAMA MÜTHİŞ...
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    yanlış anlamışsın, artık Coronadan dolayı hastanede yatmak zorunda kalırsan cebinden ödüceksin, sgk artık ben ödemiyorum diyor.. simdiye kadar ödüyordu.
    Cevapla
  • Abdullah64 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde karar. Para almak için var gösterilen Olmayan hastalar da listeden bir bir düşer böylece
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    özel hastaneler zaten covid 19 hastasından gecelik dünya para alıyor..
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    İnadına aşı olmayan ve pozitif çıktıklarında kendilerine verilen ilaçları içmeyenlere hastaneler tedavi ücreti alsın ama diğerleri her türlü tedbiri almış daha ne yapsınlar?
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    inadına aşı olmadım ne oldu
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Halen nefes almaya devam ediyorlarsa iki hatta üç kat maske taksınlar. Bir, iki üç de yetmez dört, beş, altı olsun. Bak özlemişim bu marşı , hatırladığım iyi oldu. Ürün yerleştirmeye uygun.
    Cevapla
  • Vatadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen aşılarını aksatma olurmu her 6 ayda düzenli hatırlatmanı yap sen kıymetlimizsin bizim .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle