Çanakkale Köprüsü'yle otobüslerin rotası değişti

1 ay önce açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul’dan güney Marmara ile Ege’ye yolcu taşıyan otobüs firmalarının yıldızı oldu. Onlarca firma, rotasını 1915 Çanakkale üzerinden belirliyor. 2 saat daha avantajlı olan köprü güzergahına ilginin fazla olduğunu belirten turizm firmaları, artan maliyetin biletlere belirli oranlarda yansıdığını söyledi.

Çanakkale Köprüsü'yle otobüslerin rotası değişti
Çanakkale Köprüsü'yle otobüslerin rotası değişti
GİRİŞ 22.04.2022 12:42 GÜNCELLEME 22.04.2022 12:43
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının yeni gözdesi oldu. Esenler ve Harem otogarları Çanakkale ve etrafındaki şehirlerin yanı sıra Ege Bölgesi’ndeki şehirlere gidecek yolcuların ‘1915 Çanakkale’den geçiyor mu?’ sorusunu sıkça yönelttiği öğrenildi.

ONLARCA FİRMA SEFERE BAŞLADI

Türkiye’de şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan birçok otobüs firması güzergahına 1915 Çanakkale’yi ekledi. Marmara ve Ege yönüne taşımacılık yapan Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Truva, Efetur, Nilüfer, Varan, İstanbul Seyahat, İstanbul Kalesi ve Uludağ gibi firmalar yeni köprüyü kullanmaya başladı. İstanbul’un Avrupa yakası ve Esenler’den kalkan bir otobüsün eski güzergaha göre 1915 Çanakkale’yle 2 saat ve 200 kilometre tasarruf ettiğini söyleyen firmalar ilginin yoğun olduğunu vurguladı.

TATİL BÖLGELERİ İÇİN YOĞUNLUK BEKLENİYOR

1915 Çanakkale Köprüsü güzergâhını ilgilendiren Çanakkale’nin yanı sıra İzmir, Muğla, Balıkesir, Kütahya, Isparta, Aydın, Denizli, Manisa, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ yoğun olarak kullanıyor. Bu şehirlerin yanında, Marmara ve Ege bölgesinde bulunan Ayvalık, Cunda, Bozcaada, Gökçeada, Edremit, Erdek, Akçay, Burhaniye gibi tatil yerlerinin sıklıkla kullanılması bekleniyor. Çeşme, Kaş, Bodrum, Şirince, Fethiye, Efes Antik Kenti gibi popüler tatil yerlerine gidişte de köprü kullanılıyor. Özellikle yaz aylarında yurt içi turizmindeki hareketlenmeye bağlı olarak, bu tatil yerlerine yönelik araç yoğunluğunun artması bekleniyor.

BAZI FİRMALAR ÜCRETİ BİLETE YANSITMADI

Yeni köprü ve güzergahın kullanılmasıyla bilet fiyatlarında da farklılık olduğunu belirten turizm firmaları, kiminin bilete yansıttığını kimisinin ise şimdilik yansıtmadığını söyledi. 1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçişin yolcuya maliyeti ise 50 lira oldu. Malkara Otoyolu’na 138 lira ödeme yapan otobüsler, köprü geçişine ise 450 lira ödeme yapıyor. Bir otobüsün toplam geçiş maliyeti ise 588 lira.

TESİSLERDE %20 ARTIŞ

Öte yandan köprünün güzergahı üzerinde bulunan dinlenme tesisi, restoran ve marketlerin de yüzü güldü. İstanbul-Çanakkale arasında bulunan yoldaki Tekirdağ da dahil olmak üzere esnafın müşteri sayısı yüzde 20 arttı. Güzergah üzerindeki işletmeciler köprü için, “Açılıştan sonra işlerimizde artış var. Şu an etkisi az olmakla birlikte esas faydasını tatilin olduğu yaz aylarında hissedeceğiz” yorumunda bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 83
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anlamadıysam otobüsler 200 km mesafe kar ediyormuş köprü geçişide otoyolla birlikte 600 tl otobüsün bundan fazla bir zararı olmaması gerekir dolayısıyla bilet fiyatına yansıtılmamalı yanlışım varsa düzeltin kabaca bir hesap benimki
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın bu yalanları İstanbul-gelibolu arası zaten 280 km. Adamlar bırakın yolu kısaltmayı, yandaş müteahhitler para kazansın diye dümdüz ovadan geçen 3-5 senelik yepyeni yolun yanına 8-10 metre yüksekliğinde hafriyat yaparak yeni yol yaptılar.
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilet fiyatlarına yansitmamislar hadi ordan İstanbul Akçay 320 lira olmuş neyi yansıtması acaba köprünün olduğu yerde feribot olmaz ama nerde Osmangaziden geçemeyen bütün araçlar Eskihisar Topçular feribot sırasında aynısı burda da olacak
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih adlı yorumcu. Sen o hesabı nasıl ve neye göre yaptın. Yoksa sende bay Kemal gibi çakma hesap uzmanımısın. Siz istiyorsunuz hayat bedava olsun. Hatta hiç çalışmayalım bedavadan yaşayalım... Yani armut piş, ağzıma düş hesabı. Kusura bakma öyle bedavaya dünya yok... Ayrıca provokatörlük yapmayana gerek yok.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim bedava yaşamak istiyor çalışanların yüzde elliucunun 4250 TL ye çalıştığını unutuyosun galiba ha sen troll maaşı alıyorsan orasını bilemeyiz tabi bedava değil ücret makul olsun makul.madem yapıldı herkes kullanabilsin
    Cevapla
  • Irfan yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence kopru parasiyla Turkiyenin her iline binlerce essek heykeli yapilabilirdi.Ama bunlarda nerde o medeni kafa : ))
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Köprüye devkwtten hiç para cikmayacakti 30 gündür 11 milyondan 330 milyon kasadan para çıktı hiç zararı yok masalllah sorsan hep karda yersen
    Cevapla
  • Çarkçı kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hesabı nerenden çıkardın.
    Cevapla
  • Demircan 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan
    Cevapla
  • Goksel 2 yıl önce Şikayet Et
    En kötüsü heykellerden daha verimli. En iyisi Aylık olarak hesaplanmıyor, yıllık bazda hesap ediliyor.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu köprü 2.5milyar dolara yapıldı.köprüden hiç araç geçmezse bile ki buda imkansız devletin kasasından 12 yılda toplam 3milyar dolar çıkacak.devlet kendi yapsaydı inşaat 10sene sürerdi maliyette en az ve peşin 5milyar dolar olurdu.bu köprü 11.5 yıl sonra devletin haberin olsun.
    Cevapla
  • konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Köprüden geçmek istemeyen eskiden olduğu gibi feribot ile geçebilir...feribot 310 tl..
    Cevapla
  • hssa 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu köprüyü devlet yapsaydı ne olacaktı peki. ? Onca milyar Euro haşırt diye hepimizin cebinden cikmişdı çoktan demi , bundan haberin varmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle