Savunmada Türkiye damgası! Orta Asya ve Avrupa'nın ilgisi artıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türk ürünlerinin dünyada görünmeye ve kullanılmaya başlanmasını ve artan ilgiyi gördüklerini bildirerek, “Orta Doğu önemli pazarımız. Avrupa'nın da ilgisi başladı" dedi.

Savunmada Türkiye damgası! Orta Asya ve Avrupa'nın ilgisi artıyor
Savunmada Türkiye damgası! Orta Asya ve Avrupa'nın ilgisi artıyor
GİRİŞ 20.04.2022 16:43 GÜNCELLEME 20.04.2022 19:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Daha son günlerde oluşan savaş ortamının yanında Çin’deki karantina durumunun ortaya koyduğu bir gerçek ki dünyada tedarik zinciri olumsuz etkilenmeye devam edecektir. Enflasyonist ortam artarak gidecek. Onun için firmalarımızı bu konuda tedbir almaları gerekli emtiaların temini konusunda önlem almaları da elzemdir” dedi.

Prof. Dr. Demir, Savunma Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSİ) Genel Kurulu’na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Demir, ihracatı uluslararası iş birliği ekseninde değerlendirdikleri için salt ticaret konusu olarak görmediklerini belirterek, “Çünkü yaptığımız çeşitli temaslarda bizlerin de vurguladığı savunma sanayii konusunun sırf ticari bir konu olmadığını söylüyor ve çeşitli tecrübelerle de alanda görüyoruz. Bu konuda muhatap ülkenin uluslararası konjonktürdeki durumu ilişkileri ülkemizde ilişki seviyesi ve finansal kaynaklara erişme durumu gibi birçok faktörün burada etkili olduğunu defalarca gözlemledik” diye konuştu.

Türkiye’nin dünya ihracat pazarında önemli rol oynamaya başlamasını beklediklerinin altını çizen Demir, yeni stratejiler ve yeni yaklaşımların oluşturulması gerektiğini söyledi.

"ENFLASYONİST ORTAM ARTARAK GİDECEK"

Bölgede ve dünyada artan çatışma ortamının, emtia fiyatlarındaki artışın ve salgın hastalıklar gibi gelişmelerin ihracat ortamını yeniden şekillendireceğini vurgulayan Prof. Dr. Demir şöyle devam etti:

“Daha son günlerde oluşan savaş ortamının yanında Çin’deki karantina durumunun ortaya koyduğu bir gerçek ki dünyada tedarik zinciri olumsuz etkilenmeye devam edecektir. Enflasyonist ortam artarak gidecek. Onun için firmalarımızın bu konuda tedbir almaları gerekli emtiaların temini konusunda önlem almaları da elzemdir. Bugün alınan önlemler yarın hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabetçi teklifler oluşturma ve ürünler ortaya koymada bize yardımcı olacaktır.”

"AVRUPA'DA ÖNEMLİ BİR PAZAR YAKALAYACAĞIMIZ MUHAKKAKTIR"

Prof. Dr. Demir, Türk ürünlerinin dünyada görünmeye ve kullanılmaya başlanmasını ve artan ilgiyi gördüklerini bildirerek, “Orta Doğu önemli pazarımız. Orta Asya, Güneydoğu Asya ile ilgili önemli gelişmeler var. İlginç şekilde Avrupa’dan ilgiler başlamıştı. Son gelişmelerle beraber çeşitli Avrupa ülkelerinde savunma harcamalarına olan ilgi ve buradaki önemli artışların olması beklentisiyle beraber orada da çok önemli bir pazar yakalayacağımız muhakkaktır” açıklamasında bulundu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Türk beyi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah haçlı zillet ittifakına fırsat vermesin.onun için durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayisinin muazzam yükselişini ancak ve sadece Zillet ittifakı durdurabilir..Millet uyanık olmalı..
    Cevapla
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söylemiş arkadaşım.kesinlikle eski bir savunma sanayi çalışanı olarak kendisini kutluyorum.halkımız böyle bilinçli olduktan sonra mesele yok.en büyük tehlike dışarıda değil içerideki gibi zillet ittifakıdır
    Cevapla
  • Fatih34 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah sizden razı olsun... Bu milletin makus talihini yendiniz... Başı dik bir millet yaptınız... ❤️❤️❤️
    Cevapla