AB dediğini yaparsa petrol 185 doları görür: Piyasalarda zam endişesi...

Rusya Ukrayna savaşıyla beraber yükseliş trendine giren petrol fiyatları ambargo endişesi ile tekrar 113 dolar seviyesini görürken, JPMorgan Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol ithalatını hızla azaltması durumunda petrolün varil fiyatının 185 doları görebileceği tahminini yaptı

GİRİŞ 19.04.2022 16:48 GÜNCELLEME 19.04.2022 16:49
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Tüm dünya yüksek enflasyona çözüm ararken maliyetleri ve fiyatlamaları direkt olarak etkileyen petrol fiyatları arz endişesiyle yeniden yükselişte...

Petrol fiyatları Rusya'nın daha fazla ülkenin enerji ticaretine ambargo koyması durumunda fiyatların rekor seviyelere yükselebileceği yönündeki uyarısı ve Libya'daki iki limanın kapatılmasıyla tekrar yükselişte.
Petrol fiyatları

PETROL YENİDEN YÜKSELİŞ TRENDİNDE

Yükselişe sonrası ABD ham petrolü 108 doları aşarken, Brent petrol ise 113 dolar seviyelerini test etti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, geçen hafta yaptığı açıklamada, Rus petrol ve doğal gazına yönelik yaptırımlar da dahil olmak üzere her türlü adımın gündemlerinde olduğunu belirtmişti.

RUS PETROLÜ VE LİBYA'DAKİ LİMANLAR

Diğer bir taraftan Ukrayna savaşından dolayı Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve bazı petrol şirketlerinin Rus petrolünü geri çevirmesiyle oluşan arz açığı da giderek büyüyor. Tahminlere göre mayıs ayı itibarıyla piyasadan çekilen Rus petrolü miktarının günlük yaklaşık 3 milyon varili bulması bekleniyor. Bu duruma bir de Libya'nın güneyindeki petrol sahalarında üretim ve ihracatın durması da piyasalardaki arz endişelerini iyiden iyiye artırdı. 

PETROL İÇİN 185 DOLAR TAHMİNİ

Petrol piyasasında bunlar yaşanırken ABD'li yatırım bankası JPMorgan'dan petrol fiyatları için karamsar bir tahmin geldi. JPMorgan'a göre Avrupa Birliği, Rus petrolüne ambargo uygulama konusunda kararlıysa bu durum piyasalarda ciddi bir sıkıntıya sebep olacak. JPMorgan'a göre Rusya'dan günlük yaklaşık 4 milyon varil petrole uygulanacak hızlı ve tam kapsamlı bir yasak, Brent petrol fiyatını yüzde 65'lik bir artışla 185 dolar seviyesine taşıyacak.

“AB BÖLÜNÜR, TOPLUMSAL KARGAŞA ORTAYA ÇIKAR"

Çin medyasından Global Times ise yayınladığı makalede Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa'ya etkilerini kaleme aldı. Makalede "Avrupa zaten petrol ve gazdan yoksun" denilerek, yaptırım planlarının olası sonuçları konusunda şu ifadeler yer aldı:

"Planı uygularsa, Avrupa kendine daha çok zarar verir ve Avrupa ülkeleri daha da bölünür. Aynı zamanda, bu tam olarak ABD'nin istediği bir şey. Avrupa, güvenlik özerkliğini tamamen yitirir ve tamamen ABD şemsiyesine bağımlı hale gelir. Enerji, gıda, mülteciler ve enflasyon konusunda 10 yıllık bir krizle yüzleşmek zorunda kalır. Toplumsal kargaşa ortaya çıkar. Hatta blok, bu konuda bölünebilir."

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 69
  • Vatandaş51 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de bundan sonra 50 dolar olsa bile fark etmez. Herkez çaktı bir kere, inmez artık...
    Cevapla
  • 1 inci ANDERUN 1 yıl önce Şikayet Et
    iran a petrol ambargosu kaldirilsin
    Cevapla
  • terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece binek otomobiller tüm dünya 1 hafta kontak kapatsın olay biter kime satacak 185 doları birak 90 dolara düşer bizde trafik daha yoğun pahalandıkça malesef sebep metro yerine boş işlerle uğraşan mahalli idareler akı karası israf yumağı yazıktır günahtır bıktık israflarınızdan her amirin altında bir araba 1500 kiralık araç var abb de buna kim dur diyecek plakalarda özel halk ayırt edemiyor siyah plaka olsa kimse bu kadar sorumsuzca binemez
    Cevapla
  • doğru düşünmeli. 1 yıl önce Şikayet Et
    ilk amaç dizel ve benzinli araçları bitirmek. elektrikli araçlara geçişi mecbur bırakmak. dünyayı kaosa sokup , insanları çığrından çıkartmak. Çünkü insanlar geçim sıkıntısından kafayı yemek üzere. Ruhunu ve aklını beslemeyen insanlar çok zor durumdalar. Allah müslümanlara selamet versin.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya'nın güneyindeki petrol sahalarında üretimi kim durdu ? Tabii ki Rusya :))) Bize yol vereceklerdi enayiler takoz oldu. ABD bilerek önledi ve AB'yi kendine muhtaç etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle