Rusya'dan Türkiye'ye teklif: Gelin yarı fiyatına alın

Rusya’nın hazır giyim ve gıda perakendecileri yüzünü Türkiye’ye döndü. TİM Başkanı Gülle, “Mağazaları yarı fiyatına Türk firmalarına vermek istiyorlar” dedi

Rusya'dan Türkiye'ye teklif: Gelin yarı fiyatına alın
Rusya'dan Türkiye'ye teklif: Gelin yarı fiyatına alın
GİRİŞ 19.04.2022 10:02 GÜNCELLEME 19.04.2022 10:02
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Batı'nın yaptırımları nedeniyle Rus perakendeciler yüzünü Türkiye'ye döndü. Ruslar hem hazır giyimde hem de gıdada Batılı şirketlerin boşluğunu Türkiye'yle kapatmak istiyor.

YARI FİYATINA VERMEK İSTİYORLAR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Ruslar, Türk firmalarına teklifler götürmeye başladı. Özellikle mağazaları yarı fiyatına Türk firmalarına vermek istiyorlar. İpekyol, Damat, LC Waikiki gibi önemli markalarımıza teklifler yapıldı. Ayrıca büyük marketler raflarında Türk ürünlerinin olması için şirketlerimizle görüşüyorlar" şeklinde konuştu.

MAYINLAR TİCARETİ TAMAMEN DURDURDU

Savaş nedeniyle Ukrayna'ya yapılan ticaretin tıkandığını kaydeden Gülle, bazı ülkelerin Türkiye üzerinden bu ülkeye satış yapmak istediğini kaydetti. Gülle, "Şu anda Ukrayna'ya satılacak ürünler altın değerinde. Türk firmalarına 'bu ürünleri siz alın Ukrayna'ya satın' diyorlar. Ancak gemiler gidemiyor. Karadeniz'de ortaya çıkan 3 tane mayın ticareti tamamen durdurdu" ifadelerini kullandı.

100 MİLYARLIK KAYNAK BİZİ YATIRIMCI YAPACAK

İftar yemeğinde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Gülle, yeni yatırım iştahı olduğunu belirtirken, "Özellikle tekstil sektöründe yatırım iştahı çok yüksek. Yatırım yapmak istiyoruz, ancak makine bulamıyoruz. Makine için 1-2 yıl sonraya gün veriyorlar" diye konuştu. TİM Başkanı Gülle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihracatçı firmalar verileceğini açıkladığı yüzde 9 faizli 100 milyar liralık destekle ilgili de, "Bu kaynak bizi yatırımcı yapacak" dedi.

1.000 İHRACATÇIYA 1 MİLYARLIK DESTEK

İHRACATI Geliştirme Anonim Şirketi'nin (İGE A.Ş.), Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Gülle, İGE A.Ş.'ye bugüne kadar 4 bine yakın firmanın başvurduğunu, 300 firmanın müracaatının kabul edildiğini, 1 hafta içinde 600 firmanın daha destekten yararlanacağını, bin firmaya 1 milyar liralık kaynak sağlanacağını söyledi.

SURİYELİ GÖÇMEN OLMASA ELEMAN SIKINTISI YAŞANIR

TİM Başkanı İsmail Gülle, Suriyeli göçmenler konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Gülle, "Firma eleman ihtiyacı için İŞKUR'a müracaat ediyor. Birçok firmaya 'istediğiniz eleman yok' yazısı gönderiliyor. Bu olmayınca fabrikalar mecburen Suriyeli göçmek çalıştırmak zorunda kalıyor. Göçmenler olmasa eleman sıkıntısı yaşanır" dedi.

TÜRK MARKALARA RUSYA DAVETİ

Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinin ardından birçok marka Moskova’dan çıkarken, AVM’lerde boş mağazalar arttı. Bu gelişmenin Türk markalar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Birleşik Markalar Derneği BMD Başkanı Sinan Öncel, “Türk markaları olarak Rusya pazarından çekilen markaların mağazaları için istekliyiz. Bu konuyla ilgili Ruslar bizi ülkelerine davet etti. Boşalan mağazaları Türk markalarına teklif ediyorlar. Bayram sonrası yani mayıs ayında, Rus AVM yatırımcılarıyla görüşmek için Moskova’ya gideceğiz. Türk yatırımcıları açısından Rusya pazarında büyük fırsatlar söz konusu. Bunu değerlendireceğiz” dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 142
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    mayın ahmaklığı ayrı bir iş. yahu gemileri doldurun önündede sida gitsin. bu kadar basit. gündüz vakti bir günde ulaşır. üstelik karadenizin bizim sahilimizden doğuya gidecek mallar. mayınlar ile bir ilgisi yok. bu fırsatı mayın diyerek geri teper isek yazık olur.
    Cevapla
  • kısas 2 yıl önce Şikayet Et
    yabancı uyruklulara ticari faaliyette bulunmaları yasaklanmalıdır, işçilik yapmalarında sakınca yok.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ve afganlılar olmasa çalıştıracak işçi bulamıyoruz.
    Cevapla
  • Mısfır 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi bulamazsınız bedava insan gucu ancak Afgan ve Suriye
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler olmayınca eleman sıkıntından ziyade bedavaya çalıştıracak eleman bulamazlar buda işlerini aksatir dertleri bu aksi durumda fabrika sahibi parasına para daha fazla katamayacak maaşları artırmak zorunda kalacak.
    Cevapla
  • Husamettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere evini kiraya veren konut kredisi cekip eve girdi yarisini suriyeli yarisi kendi oduyor. Suriyeliler giderse evlerin onda biri bosalacak. Bizim millet bir yandan suriyeliyi sagiyor diger yandan mantar gibi sayilari artiyor. Degneyin iki ucu da...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle