Türkiye'nin tarihi doğal gaz keşfiyle ilgili önemli gelişme

Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı abonelere ulaştıracak kara hattında ilk faz kasımda tamamlanacak.

Türkiye'nin tarihi doğal gaz keşfiyle ilgili önemli gelişme
Türkiye'nin tarihi doğal gaz keşfiyle ilgili önemli gelişme
GİRİŞ 18.04.2022 14:08 GÜNCELLEME 18.04.2022 14:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen gazın abonelere ulaşmasını sağlayacak boru hattının ilk fazını kasımda tamamlamayı hedefliyor.

AA muhabirinin şirketten edindiği bilgiye göre, keşfedilen toplam 540 milyar metreküplük doğal gaz, Filyos Limanı'ndan karaya çıkarılacak ve ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantısı gerçekleştirilecek.

BOTAŞ tarafından yürütülen projenin "Batı Karadeniz Gazı Ölçüm İstasyonu" ve "Batı Karadeniz Doğal Gaz Boru Hattı Faz-1" kısmı inşaatı devam ediyor. Doğal gaz boru hattının araziye yerleştirilmesine 7 Mart'ta başlandı ve 14 Nisan itibarıyla 36 kilometrelik hattın 7 kilometrelik çelik boru dizgi işlemi tamamlandı.

Doğal gazın 2023'te sisteme dahil edilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren şirket, ölçüm istasyonunu ve boru hattının ilk fazını kasım itibarıyla tamamlayacak.

Doğal gaz ölçüm istasyonuyla birlikte yaklaşık 216 kilometre uzunluğunda 48 inç çapında yüksek basınçlı çelik doğal gaz boru hattı ve ilgili vana sistemleriyle ulusal iletim şebekesine aktarılacak.

Söz konusu doğal gazın iletim şebekesine aktarılmasını sağlayacak "Batı Karadeniz Doğal Gaz Boru Hattı Faz-1 Yapım İşi Projesi" kapsamında 12 Ocak'ta güzergah açma çalışmaları başlamış ve hattın yapımında kullanılacak boruların sahaya ilk sevkiyatı 20 Ocak'ta gerçekleştirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah işinizi rast getirsin
    Cevapla
  • yasargurbuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar eskisinden daha yüksek olur yerli üretilen herşey de olduğu gibi
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    @kerem, evet paranın Rusya'ya yada diğer ülkelere gitmeyecek olması büyük avantaj ama önemli olan o içeriye kalan parayı iyi değerlendirebilmek. Yoksa hazıra dağ dayanmaz. Millet can cekişirken siyasiler koltuk kavgasında. Akp de dahil herhangi bir milletvekili dedi mi en azından bu süreçte maaşım asgari ücrete düşsün diye yada Erdoğan vekil maaşlarını düşüremez miydi istese? Meclis lokantasında en iyi yemeklerin en ucuza yenmesinden rahatsızlığını dile getiren oldu mu hiç meclisteki siyasi partiler içerisinde? Milletin ümitsizliği bundan. Kimsenin halkı düşündüğü, kul hakkı, yetim malı vs. hassasiyeti yok. Hatta yiyemediklerine üzülüyorlardır.
    Cevapla
  • Nuh Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz
    Cevapla
  • kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Birşeyi de hayra yorun be. Türkiye nezaman doğalgaz buldu da fiyat yükseldi. Herşeyi geçtim, fiyat ucuzlsmasa bile en azından milli servetimizin bir kısmı ülkede kalacak, rusyaya gitmeyecek. Nereden bakarsan bak bu işin ülkeye çok büyük katkısı olacak.
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    MaşaALLAH,AZKALDI SABIR İnşALLAH...
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH iş güç rastligi versin İnşallah ALLAH kolaylık versin İnşallah AMİN İNŞALLAH
    Cevapla
  • selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Ramazan kardeşim ve bu yorumu okuyan müslüman kardeşlerim. İçinde Allah ifadesinin geçtiği dua, dilek ve temennilerde inşallah ifadesini kullanmak doğru değildir. Örneğin Allah kolaylık versin inşallah dememek lazım. Allah dilerse Allah kolaylık versin demiş oluruz ki bu da dinen doğru değildir. Lütfen dikkat edelim, bu şekilde kullanan kardeşlerimizi uyaralım. Çünkü bu çok sık yapılan bir yanlış. Selametle.
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kolaylık versin inşallah işiniz gücünüz rast gitsin inşallah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle