İŞKUR duyurdu! 100 bin işçi aranıyor

Türkiye İş Kurumu (İşkur), işverenden gelen talep doğrultusunda güncel açık iş sayısını açıkladı. Türkiye genelinde işveren, İşkur üzerinden 100 bin eleman arıyor.

GİRİŞ 18.04.2022 10:44 GÜNCELLEME 18.04.2022 10:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Fabrikaların üretim artışına gitmesi ve turizm gibi hizmet sektörlerinde sezonun açılması nedeniyle yoğun eleman arayışı var. Özel sektörün İşkur’da verdiği güncel 100 bin açık iş ilanı başvurulmayı bekliyor. Yaklaşık 20 bini beden işçisi (temizlik, inşaat, taşıma, yükleme-indirme vb.) ilanı. Muhasebeci ilanları her zaman olduğu gibi yine çok yoğunken, sezonun açılmasıyla birlikte turizm ve otelcilik elemanı arayışı da hızlandı. Şoför, özel güvenlik görevlisi, çağrı merkezi, perakende ve gıda gibi birçok sektörde personel açığı var.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İşsizseniz fırsatı kaçırmayın. Başvuru için İşkur’da kaydınız olması gerekiyor. Eğer kaydınız yoksa ilk olarak ‘esube.iskur. gov.tr’ adresi üzerinden ‘üye ol’ seçeneğini tıklayarak ve TC kimlik numaranız ile gerekli bilgileri yazarak kaydınızı yapabilirsiniz. Devamında özgeçmiş sayfanızda yer alan ‘öğrenim bilgileri’ ile ‘meslek bilgileri’ alanlarını doldurmanız ve ‘kişisel bilgiler’ alanında yer alan ‘iş arama statüsü’ne tıklayarak iş arama statünüzü aktife almanız gerekiyor.

İLANLARI GÖRÜNTÜLEME

Özgeçmiş sayfanızı doldurduktan ve iş arama statünüzü aktife aldıktan sonra iş arayan sayfanızda ‘iş ilanları’ sekmesine tıklayarak başvurusu devam eden kamu veya özel sektör işçi alım ilanlarına ulaşabilirsiniz. ‘Bana uygun işler’ sekmesine tıkladığınızda ise sadece özgeçmiş sayfanızda yer alan bilgilerle eşleşen (kişisel durum, meslek, öğrenim bilgisi vb.) ilanlara ulaşabilirsiniz. İlgili ilanın üstüne tıkladığınızda ilana ilişkin detaylı bilgilerin (genel hususlar, özel şartlar, meslek, öğrenim ve kişisel özellikler vb.) yer aldığı ilan detayına ulaşabilirsiniz.

EN FAZLA HANGİ MESLEKLERDE AÇIK VAR?

YORUMLAR 16
  • adili 2 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu işleri, yüz bin köle aranıyor desenize!
    Cevapla
  • Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Tembellik başa belâ Herşey düğmeye basarak yapılamaz Beden gücüne de ihtiyaç var Bedeniyle calışana köle denmez. Hem iş beğenmeyiz hem de şunlar gitsin bunlar gitsin deriz Eeeee kim calışacak ? Biz iş beğenmiyoruz
    Cevapla
  • Asilkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ilanları verenler maaş ödemediği için millet kaçıyor ya yemek yok ya sigorta yok yada maaş çalışma saati desen 12 saatten aşağı değil izin günün yok
    Cevapla
  • isa 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu işler bizim işsiz patronlara göre değil,onlara masa başı patronluk işi lazım.
    Cevapla
  • İsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan
    Cevapla
  • Musam 2 yıl önce Şikayet Et
    4250 liralık 12 saatliğine köle aranıyor
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    iş konusunda kuruma başvuruyoruz iş yok diyorlar.
    Cevapla
  • Kanturan Soylu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle İşkur müdürlerine Hükümetten çok baskı var; Eskiden İş koç ları arardı son 3 aydır iş kur müdürleri bizzat kendileri arıyor. İEP, yapalım diye arıyor ama iş istihdama gelince patronlar cezaya razı olup istihdam yapmıyorlar. İş kur kendi kendine iş ilanı acıp kapatıyorlar. Reyis te mikrofonu görünce coşuyor yeni istihdam proğramı olmasa bile varmış gibi konuşuyor haydi sil baştan. Şu an için IEP dondurulduğunu söylüyorlar. Açılsa da ödenek gelmedi deyip savuşturuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle