Son dakika: SPK'nın yeni başkanı belli oldu

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına İbrahim Ömer Gönül atandı.

Son dakika: SPK'nın yeni başkanı belli oldu
Son dakika: SPK'nın yeni başkanı belli oldu
GİRİŞ 18.04.2022 01:14 GÜNCELLEME 18.04.2022 01:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararıyla, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül, Başkan Vekilliğine Mutalip Ünal, üyeliğine ise Yusuf Sünbül atandı.

Yapılan atamanın 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 119'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Görev süresi dolan Taşkesenlioğlu'ndan veda paylaşımı

Öte yandan, görev süresi dolan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"17 Nisan 2018'de başlamış olduğum SPK Başkanlığı görev süremi bugün itibarıyla tamamlamış bulunuyorum. Geride bıraktığımız 4 yılda ekonomimizde sermaye piyasalarının payının artırılması, piyasalarımızın derinleştirilmesi ve zenginleştirilmesi, yatırımcı haklarının gözetilmesi ve korunması için tüm gayretimizle çalışmanın verdiği iç huzurunu taşıyorum. Bizleri bu göreve layık görerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamamıza vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, birlikte çalıştığımız tüm bakanlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim."

İBRAHİM ÖMER GÖNÜL KİMDİR?

1973 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.

İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.’de başlamış olup Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı. 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulunda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yapmıştır. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Gönül; iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 8
  • feridun 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö ben burdayım diyor alenen hemde :)
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    spekülatörlere ve şirket hisseleriyle kasıtlı oynayan baskılayan patronlara müdahale edecekse yolu açık olsun, yok eski yönetim gibi seyredecekse işi gücü rast gitmesin. diyeceklerim bu kadar
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakan olunmaz bakan doğulur
    Cevapla
  • Hopbaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tekmeci Yusuf Almanya da işe başladı mı
    Cevapla
  • Alp Arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Salganat kral ölür oğlu kral, vezir ölür oğlu vezir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle