Ordu'da hayvancılığın geliştirilmesi için çiftçilere 300 inek dağıtıldı

Ordu'nun Korgan ilçesinde, Jersey Irkı Süt Sığırı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında çiftçilere 300 inek dağıtıldı.

Ordu'da hayvancılığın geliştirilmesi için çiftçilere 300 inek dağıtıldı
Ordu'da hayvancılığın geliştirilmesi için çiftçilere 300 inek dağıtıldı
GİRİŞ 16.04.2022 23:11 GÜNCELLEME 16.04.2022 23:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, ilçedeki kapalı pazarda gerçekleştirilen törende, kendi kendine yeten bir şehir olmak amacıyla çıktıkları yolda tarım ve hayvancılığın gelişmesi için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Jerseyin, kentin iklimine en uygun sığır ırkı olduğunu anlatan Güler, bu ineklerin süt verimi bakımından adeta fabrika gibi olduğunu dile getirdi.

Güler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Korgan Süt Üreticileri Birliği ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri proje kapsamında 50 çiftçiye 300 inek dağıtacaklarını belirterek, süt verimliliği yüksek olan Jersey ırkı ineklerin üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ise Güler'in göreve gelmesiyle başlatılan tarım ve hayvancılık projelerinin değerinin salgınla birlikte daha da anlaşıldığını vurguladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz da Jersey Irkı Süt Sığırı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi'nin meyvelerinin kısa zaman sonra daha net görüleceğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından kurayla belirlenen 50 çiftçiye 300 inek teslim edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • İlhan koçulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli ve hayırlı proje kutlarım emeği geçenleri. Hayvan yemi pahalı haklısınız! Ama. Ucsuz bucaksız yaylalar bom boş !!!! Oralara emek verip deyerlendire bilsek binler ce hayvanı doyura biliriz yarı maliyetine. Tekrar emek verenlere , fikir oluşturup geliştirenlere teşekkürler.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Inek yerine saman ve silaj dagitin bence
    Cevapla
  • Şener 2 yıl önce Şikayet Et
    İnek değil gelin verin yeni gelinler. Hayvan bakmıy:)
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan vermek önemli degil
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    8 TL yemle hayvancılık olmaz.. Yarın hepsi yok olur...
    Cevapla
  • Mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemle hayvancılık olmaz zaten. Bizim memlekette hayvancılık anlayışı bir damın altına hayvanları tıkıp yemi dayamaktan ibaret. Herkes kolay para peşinde, hayvanı yayayım, yem için arpa, mısır ekeyim demek yok. Armut piş ağzıma düş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle