Çay üreticilerine gübre yerine mermer tozu satmaya çalıştılar

Rizeli çay üreticilerine gübre yerine mermer tozu satmaya çalıştığı ortaya çıkan Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP), üreticilerden büyük tepki gördü.

Çay üreticilerine gübre yerine mermer tozu satmaya çalıştılar
Çay üreticilerine gübre yerine mermer tozu satmaya çalıştılar
GİRİŞ 15.04.2022 13:09 GÜNCELLEME 15.04.2022 13:39

Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu, Rize İl Temsilciliği aracılığıyla tonu 6 bin 900 TL’den satılmak üzere 5 tır dolusu gübreyi, Rize’nin Ardeşen ilçesine gönderdi.

Gübre aldıklarını sanan üreticiler, mermer tozu ile karşılaştılar

TAHAP’tan ucuza gübre almak üzere ilçe girişine araçlarıyla gelen üreticiler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Ancak gübre alan bir kadın üreticinin, çuvallardan birini açtırmasıyla, gübre yerine mermer tozu satılmak istendiği ortaya çıktı.

Federasyon tarafından gönderilen çuvallardan gübre yerine mermer tozu çıkmasının şokunu yaşayan çay üreticileri, tepki gösterdiler.

Tedarikçi firmayı suçladılar

Yaşanan skandalın ardından TAHAP Rize İl Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, hiçbir üreticinin mağdur edilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, “Burada hata tedarikçi firmanındır. Dağıtım federasyon başkanımız tarafından durdurulmuştur. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Bu hafta sonu gübrenin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu dağıtım sırasında hiçbir kar amacı gütmeyeceğiz ve aynı fiyattan vereceğiz. Ankara'ya gidiyoruz. Gübreyi yerinde test ettikten sonra bu hafta sonu tekrardan gübre satışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

KAYNAK: İHA