SKG'dan, "şüpheli para transferi ve müfettiş" iddiasına sert cevap

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "şüpheli para transferini soruşturan müfettişin görevden alındığına" ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

SKG'dan, "şüpheli para transferi ve müfettiş" iddiasına sert cevap
SKG'dan, "şüpheli para transferi ve müfettiş" iddiasına sert cevap
GİRİŞ 14.04.2022 19:13 GÜNCELLEME 14.04.2022 22:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SGK'dan, bir gazetede bugün "Şüpheli para transferini soruşturan müfettiş görevden alındı. Yolsuzluğu örtbas çabası" başlığıyla yayımlanan haberle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "1 Nisan 2021'de 21 kurum personeli hakkında görevlendirilen iki başmüfettişten birinin görevden el çektirildiği, olayın örtbas edilmeye çalışıldığının" iddia edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Görevlendirilen müfettişlerden birinin görevden el çektirildiği ve olayın örtbas edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde yer alan ifadelerin aksine bahse konu soruşturma, soruşturmayla ilgili olarak ilk defa görevlendirilen iki müfettişçe sonuçlandırılmıştır.

Habere konu olay hakkında söz konusu müfettişlerce hazırlanan rapor ve ekleri ilgili mevzuat gereğince ifası için yürürlüğe konulacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Haber7 okuru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Baba maaşı için sahte boşanma hakikaten çok. İleri yaşta evlenenler de maaş almaya devam etmek için resmî nikah yapmıyor. Dini nikah tamamda yine de kanunlar çerçevesinde zina sayılmaz mi? Bence hükümet istese bunu bir çırpıda çözer. Çözemediği için zinaya da göz yummuş oluyor. Yoksa başka partililerin nikahsız bir arada olduklarında onları suçlayacak bir şeyinde kalmıyor. Dini nikâhı vardır. Olur biter. Yok resmiden önce dini nikah yapmıyorlar demeyin. Yapıyorlar. Herkes de biliyor bunu. Adres kayıtlarına baksa yeter aslında.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikalarda çalışıp dışarıda iş tuttuğunda özel hastanelerden para vererek rapor alıyorlar hem sgk dan hemde yaptığı işten parasını alıyorlar şikayet ediyorsun birşey yapmıyorlar vesgk nın dolandorılmasına höz yumuyorlar babalarından emekli maaşı almak için yalandan eşlerini boşuyanları yakalasalar sgk da açık maçık kalmaz
    Cevapla
  • işte 2 yıl önce Şikayet Et
    chpde yalan bitmez. Chp ideolojisindeki memurlardan bilgi satın alıp bilgiyi bozup yalan yanlış servis ediyor chp. Memurlar chpye hizmet ederek bindikleri dalı kesiyor. Chp ve şer ittifakı seçimi alırsa memurları sürüp fetöcü pkkcı dhkpcci ne kadar terörist varsa yerlerine dolduracak. O fetöcüler memurları yalan ve iftiralarla yıldırıp işten attırır. 3 adet soruşturmaya bakar bir memur işten attırmak. Fetöde böyle oyunlar çok. Memur aklı başına almalı fetönün pkknın emrine girmek istemiyorsa.
    Cevapla