İstanbul'da öğrenci kartları yüzde 40'lık zamdan muaf!

İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilere yansıyan bölümünün İBB tarafından karşılanması kabul edildi.

GİRİŞ 14.04.2022 17:08 GÜNCELLEME 14.04.2022 18:55
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi Nisan ayı oturumunda, geçtiğimiz günlerde toplu ulaşımaya yapılan yüzde 40’lık zammın öğrencilere yansıyan bölümünün İBB tarafından karşılanması oy çokluğuyla kabul edildi.

İBB Meclisi'nde yüzde 40'lık son ulaşım zammını öğrencilerden muaf tutan Cumhur İttifakı'nın teklifi oya çokluğu ile kabul edildi. AK Parti ve MHP'li milletvekilleri evet oyu kullanırken, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri öğrenci zammının geri çekilmesine hayır dedi.

TEVFİK GÖKSU: İSTANBULLU ÖĞRENCİLERİMİZE MÜJDE

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Öğrenci ulaşımına yapılan %40 zammın geri alınarak İETT’nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB CHP ve İYİ Parti Gruplarının "HAYIR" oyuna rağmen İBB Cumhur İttifakı Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

İBB SÜBVANSE ETSİN

Tevfik Göksu, İstanbul’da toplu ulaşımda yapılan yüzde 40’lık zammın öğrencilere uygulanmaması için girişimde bulunacaklarını açıklamıştı.

Göksu videolu paylaşımında konu ile ilgili şunları söylemişti:

“Sevgili gençler, sizlere bugün bir müjde vermek için huzurlarınızdayım. Biliyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi kullanmış olduğunuz öğrenci kartına yüzde 40 zam yaptı. Tabi bu yüzde 40 zam siz okula giderken, kütüphaneye giderken, okuldan tekrar evinize dönerken biliyorum sizin için bir takım zorluklar ortaya çıkaracak. Düşündük ki öğrencilerimiz dersleriyle meşgul olsunlar, Türkiye’nin geleceğini inşa etmekle meşgul olsunlar, başarıya odaklansınlar. Dedik ki AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak Pazartesi günü İBB Meclisi’ne bir teklif sunalım. Ve bu teklifte öğrencilerimiz için bu yüzde 40 zam geçersiz olsun ve bu yüzde 40’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi sübvanse etsin, böylece İETT de zarar görmesin. Öğrenciler de kazansın, İETT de kazansın istedik. Hayırlı olsun. Pazartesi günü meclise sunuyoruz”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 135
  • S. Zeki Çavdaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem' in ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Bu indirimin kaymağını EKREM yiyecek ... Memlekette öylesine kalabalık bir ZEKÂ ve ALGI ÖZÜRLÜ kitle var ki; bu zamları sizin yaptığınızı; Ekrem' in indirdiğine inandırılacaklar !!!
    Cevapla
  • ANTALYA Ö.Ö 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah darısı Antalya ya bıktık vallahi
    Cevapla
  • ziyaretçi 2 yıl önce Şikayet Et
    IBB ye yakıtı yarı fiyatına verin bakalım . tam kurnazlık kimin ne yaptığını vatandaş görüyor.
    Cevapla
  • Pasa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ibb ye yakiti koc veriyor
    Cevapla
  • Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep şov tevfik bey abiniz kardesiniz e verilen görevlerden bahsedelim o kadar uni mezunu varken neden sizin kardeşleriniz hicbirsey okumamiş bi alanda ustaligi olmayanlara neden gorev veriliyor ulkeyi bu hale sizler getirdiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah adayımız Tevfik Göksü. Adam gibi adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle