Azerbaycan enerji krizine son verecek! Doğal gazda kritik hamle

Kardeş ülke Azerbaycan, İsviçre'de yaşanan enerji krizine alternatif olmaya hazırlanıyor. İsviçre Gaz Endüstrisi Birliği'nden yapılan açıklamaya göre Rusya'nın savaş nedeniyle Avrupa'ya gaz arzında kesinti olması durumunda İsviçre'nin Rus gazı tüketimini azaltmak zorunda kalacağını söyledi. İsviçre, enerji krizi durumunda Azerbaycan gazını elde etmeyi umuyor.

Azerbaycan enerji krizine son verecek! Doğal gazda kritik hamle
Azerbaycan enerji krizine son verecek! Doğal gazda kritik hamle
GİRİŞ 13.04.2022 09:21 GÜNCELLEME 13.04.2022 09:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kardeş ülke Azerbaycan, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bir çok ülkeye gaz arzında alternatif olmaya hazırlanıyor. Son olarak İsviçre Gaz Endüstrisi Birliği'nden (VSG) Thomas Hegglin, Avrupa'ya arzında kesinti olması durumunda İsviçre'nin Rus gazı tüketimini azaltmak zorunda kalacağını söyledi. İsviçre'nin en önemli alternatiflerinden birisi ise Azerbaycan gazı...

AZERBAYCAN'IN GAZ ARZINDA KRİTİK ÖNEMİ

Hegglin gaz arzından yaşanabilecek krize vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: "Buna hazırlıklı olmalıyız. Rus gaz arzındaki kıtlık, en azından kısa vadede ve tüketimini azaltmadan Avrupa'da tam olarak telafi edilemez. Ancak, bu senaryoda bile İsviçre bir avantaja sahip olacak. Çünkü İsviçre, Azerbaycan'dan gaz almaya devam edebilecek."

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 24
  • azeri 2 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaş amma eleştiri var sanki izin alicaz turkiyeden binlerce Azeri askerî şehit olurken ermeni siyasetçi Türkiye'ye geliyor biz birşey demiyoruz sizmi dayilik yapıyorsunuz Bizim size verdiğimiz değerin binde birini vermediniz
    Cevapla
  • alican 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne be elin isviçresinden gücün kapasiten ortada.Bu ab ülkelerinin tamamı buna isviçrede dahil ermeni taşnak itlerinin katlettiği onca insanımızı görmeyi. Ermeni katliamı yapıldı diye yasa tasarısını onaylayıp kabul edecek kadar iki yüzlüdür bunlar.Sen rusların hışmını üzerine alma bu aralar. GazınI petrolünü satıp ye..Uzak dur bu haçlılardan..
    Cevapla
  • Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile aramızı açma derdinde Avrupa Rusya'nın elindeki gaz silahını alırsanız elbet bir sonucu olacak
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 2 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş rusyayı karşına alma derim.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya savaşı yaymak için gerekçe topluyor. Azerbaycanın bu tutumu şüphesiz rusların durumunu boşa çıkaracaktır. çok dikkatli olmak gerekir.
    Cevapla
  • azeri 2 yıl önce Şikayet Et
    yav ticaret bu ne alakası var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle