Sebze fiyatlarında hızlı düşüş

Sivas’ta pazar tezgahlarına yansıyan indirim hem alıcının hem de satıcının yüzünü güldürdü.

Sebze fiyatlarında hızlı düşüş
Sebze fiyatlarında hızlı düşüş
GİRİŞ 12.04.2022 11:01 GÜNCELLEME 12.04.2022 11:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda meyve ve sebze ürünlerindeki astronomik fiyat artışı nedeniyle pazarlar boşalmış, satışlar durma noktasına gelmişti. Son birkaç gün içerisinde yaşanan hızlı düşüşle birlikte pazara olan talep arttı. Yaklaşık yüzde 50 indirimi gören vatandaşlar pazarda yoğunluk oluştururken, bu durum esnafın yüzünü güldürdü.

“Kimi stok yapıyor kimi indirim maksadıyla çeşit çeşit hileler yapıyor”

Alışveriş yapmak için pazara gelen Ahmet Korkmaz, “Ben fiyatların yüksek olmasını hem yakıta bağlıyorum hem de insanların vicdansızlığına bağlıyorum. Fiyatlar yarı yarıya olmasa da yüzde 15-20 düştü, ama halk olarak biraz daha dik durup fiyatları biraz daha düşürebiliriz. Kimi stok yapıyor kimi indirim maksadıyla çeşit çeşit hileler yapıyorlar. 4 market geziyorsun hiçbiri birbirini tutmuyor. Allah devlete, millete kolaylık versin” dedi.

“İşlerimiz gayet güzel”

20 senedir pazarcılık yapan Etem Çakır, “Fiyatlar yüksekti insanların da alım gücü yoktu bu yüzden satışlarımız baya düşüktü. 25 TL'den 10 TL'ye kadar düştü, yani yüzde 50'den fazla düştü. Bu düşüş bizim için çok iyi oldu kalabalıktan da belli oluyor, işlerimiz gayet güzel” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyatlarda normal deyil 10tl ye 9 TL ye s bize olmazzzz 30dan 20 indirdiniz 10 yaptınız .sanmayın ucuzladı halenpahalli
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman aman hızlı düşmesin sonra kuyruk oluşur. Gerçi bir şeyinde düştüğü yok. Zaten haber balon haber.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    15 tl pazarda
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah iyi etsin bu vicdansızları, faiş fiyatlara alıştırılan millet, pahalı olan fiyatlara ucuzladı gözü ile bakar oldu, Allah buna sebep olanları kahhar ismi şerifi ile kahreylesin inşallah.
    Cevapla