Brent petrol, yeniden 100 doların üzerinde

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 101,02 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol, yeniden 100 doların üzerinde
Brent petrol, yeniden 100 doların üzerinde
GİRİŞ 12.04.2022 10:01 GÜNCELLEME 12.04.2022 10:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dün 103,30 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 98,48 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.15 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,58 artışla 101,02 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 96,89 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, küresel petrol piyasalarında artan arz endişeleri etkili oldu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Lüksemburg'da gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Rus petrol ve doğal gazına yönelik yaptırımlar da dahil olmak üzere her türlü adımın olduğunu belirtti.

Borrell, toplantıda, Rus petrol ve doğal gazına yönelik yaptırımlara ilişkin sadece rakamları analiz eden genel bir tartışma yapıldığına işaret ederek, petrol ile doğal gaz arasında fark bulunduğunu, AB'nin 2021'de petrole yaptığı ödeme miktarının doğal gaz ödemesinden 4 kat fazla olduğunu anımsattı.

Petrol ve doğal gazda bir yaptırım söz konusu olması halinde öncelikle petrolle başlanmasının önemli olduğuna dikkati çeken Borrel, Rus petrolünün gaza kıyasla başka yerden tedarikinin daha kolay olduğunu anlattı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Genel Sekreteri Muhammed Barkindo'nun AB yetkililerine yönelik, Rusya'ya uygulanan ambargoların büyük bir arz şoku yaratacağı ve Rusya'nın piyasaya sağladığı hacmin alternatifinin bulunamayacağı açıklamalarına ilişkin haber akışı ise fiyatların yükselişini tetikledi.

Dün Brent petrolün varil fiyatı, Uluslararası Enerji Ajansı üyelerinin acil durum rezervlerinden belli miktar petrolü kullanıma sunma kararının yanı sıra Çin'de artan Kovid-19 vakalarının petrol talebini olumsuz etkileyebileceği endişeleriyle yaklaşık yüzde 4 değer kaybıyla 100 doların altına gerilemişti.

Brent petrolde teknik olarak 101,09 ile 102,93 dolar aralığının direnç, 99,25 ile 97,41 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • gerçek nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    brent petrol 200 dolar yapacaklar izleyin ve görün neler oldugunu,oynanan oyunu.
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    1 dolar çıktı hemen 5 tl zam yapın
    Cevapla
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Gecen yıldan bu yana petrole yüzde kaç zam geldiyse, akaryakıta da aynı oranda zam gelmeliydi. Doğal olan bu
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın bugün 1 lira indi ya hemen 3 lira bindirin müstehakız çünkü böyle olmasına
    Cevapla
  • Güngör 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen 3 lira zam yapın.
    Cevapla