ABD: Hindistan'ın Rusya'dan petrol alması yaptırımların ihlali değil

Beyaz Saray, Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithal etmesinin, ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya getirdiği yaptırımların ihlali olmadığını belirtti.

ABD: Hindistan'ın Rusya'dan petrol alması yaptırımların ihlali değil
ABD: Hindistan'ın Rusya'dan petrol alması yaptırımların ihlali değil
GİRİŞ 11.04.2022 21:59 GÜNCELLEME 12.04.2022 06:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin bugün çevrim içi bir görüşme gerçekleştirdiğine işaret eden Psaki, burada Hindistan'ın Rusya'dan petrol satın alımının da gündeme geldiğini aktardı.

Hindistan'ın ABD'den petrol ithalatının Rusya'dan daha çok olduğuna işaret eden Psaki, Hindistan'ın petrol satın almasının Rusya'ya uygulanan yaptırımların delinmesi anlamına gelmediğini kaydetti.

Psaki, "Başkan Biden yine de Rusya'dan petrol alımını artırmanın Hindistan'ın çıkarına olmayacağını dile getirdi." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İkiyüzluluğun dişa vurmuşu müslümanlarin amerika ve avrupadaki yansimasi utanmadan siz müslümansiniz onlar hırıstiyan diyorlar
    Cevapla
  • Dursun. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu peşinden olmuş.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD'nin ahlak anlayışıdır. Dürüstlük ve insanlıktan nasipsiz.
    Cevapla
  • İbraam 2 yıl önce Şikayet Et
    Çine karşı hindistan kuluçkaya alan abd. hindistan kullanacaksınız.ingiliz dominant devletler pek sıcak bakmıyorlar Çine karşı bir ittifakın içinde olmayı.ağızları Çanakkale de düştükleri hataya bidaha düşmezler..ukraynananın hali ortada.
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlar, s 400 de aldi Hindistan. Bunlari bile bile icimizde ABD'ye ve AB'ye kopeklik yapanlar var .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle