Üreticiye 27 ton ucuz şeker dağıtıldı

Denizli’de çoğunluğu üretici olmak üzere yaklaşık 100 esnafa, bir tır dolusu 27 ton şeker, çuvalı 750 TL yerine 450 TL’den dağıtıldı.

Üreticiye 27 ton ucuz şeker dağıtıldı
Üreticiye 27 ton ucuz şeker dağıtıldı
GİRİŞ 11.04.2022 13:21 GÜNCELLEME 11.04.2022 13:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası, üreticilerin Ramazan ayında fiyatları fazla artırmaması ve kar etmesi için ucuz şeker dağıtma kararı aldı. Yaklaşık 3 aylık çalışmaların ardından gerekli izinleri alan oda, bir tır dolusu 27 ton şekeri talepler doğrultusunda Denizli’ye getirtti. Pamukkale ilçesinde bulunan İncilipınar Kapalı Pazaryerinde bir araya gelen üreticiler, şekerleri 50’şer kiloluk çuvallar halinde 750 TL yerine 450 TL’den temin etti. Yaklaşık 100 üreticinin faydalandığı ucuz şeker, kısa süre içerisinde tükendi. Araçlarıyla bölgede şekerleri temin eden üreticiler, durumun fiyatlara ise bir süre olumlu yansıyacağını söyledi.

“ÜRETİCİ UYGUN ŞEKER BULURSA FİYATLARIN ARTMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Şeker kullanan üreticilere Ramazan ayında destek olan Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, “Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığına, Meclis'e ve siyasi partilere dilekçe gönderdik. Yaklaşık 3 aydır bu durumla uğraşıyoruz. Bizim üyelerimizin hepsi üretici, Ramazan ayında sadece biraz para kazanacak ve biz bunu bir an önce şekeri ucuz bir şekilde temin etmeye çalıştık. Çünkü geçen yıldan bu yana yüzde 200 oranında şekere zam geldi. Geçen 220 TL olan şeker, bugün 750 TL bandında, biz 50 kilogramlık çuvalı 450 TL’ye bütün üyelerimize temin etmek için büyük bir gayret sarf ettik. Üretici eğer rahat bir şeker bulur, üretim yaparsa fiyatlarda fazla artmayacağına inanıyorum. Bizim bütün gayretimiz üyelerimizin daha çok ücret kazanmasını sağlamaya çalışmaktır. Biz üye başına 5 ile 10 çuval arasında ayarladık, yaklaşık 100 üreticimiz faydalandı bu durumdan, şuanda burada 540 çuval şeker var. Yani toplamda 27 ton civarında şeker indirdik” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    280 tl şekerın çuvalını 750 tl çıkardılar..şimdıde 450 ındırdık dıyorlar..Devletın denetımlerı çok çok yetersız ..ıktıdar müktedır olmalıdır..yuzde 300 zam olurmu..enfazla yuzde 50 zam yapmalıydılar..Pıyasa denetımlerınden Halk hıç memnun değil..Ecevıt,Demırel dönemınden beter olduk..yuzde 300-400 zam derlerdı..aynısını bu hukumet yapıyor..bu nasıl iş..Eskılerı örnek gösterıyorduk şimdi biz yaşıyoruz.Mıllıyetçı Muhafazakar musluman düşüncelı ınsanlar ılk önce halkını düşünür..nasıl bır malı ucuz yedırırım dıye düşünür..Stokçulardan, soygunculardan hesap sorar ağır ceza verır hapse atar..Tusıad,Tobb,sıvıl kuruluşlardan ses çıkmadı..Tayyıp gıtsın diye bunları yapıyorlar..ama yedırmeyız..
    Cevapla
  • medo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir şeker çuvalı 270 liradan, ki oda neredeyse yüzde yüz zamlı hali idi zaten, nasıl 750 liraya çıkartılır. Hem de esas hammaddesi olan pancar önceden alınmış, fiyatları artmamışken. Bunun hangi maliyetle, hangi gerekçeyle yüzde üç yüz artırıldığının hesabı sorulmayıp marketlerdeki raf etiketleriyle uğraşılırsa. Bu fırsatçı vampirler ve seçim sonuçlarını etkilemeye çalışan işbirlikçi soysuzlar, daha neler yapacak kim bilir. Hükümette radikal tedbirler almak yerine, milleti bu gıda teröristlerinin insafına bırakmış, seyrediyor maalesef.
    Cevapla
  • Bumerang 2 yıl önce Şikayet Et
    Mete Yarar Rusya'daki Cola fabrikalarında alım durunca şeker ihtiyacının karşılanması için hemen Türkiyeye yönelince birdenbire artan talebi de karşılayamayınca tabii şeker üreticilerinin de işine de gelince böyle 3 katına çıkmış.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucuza alınan şeker fiyatları düşürmez,sadece kar payını artırır.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin Osman doğru söylüyorsun Devlet kdv indirimi yaptı ama yine tüccarın cebine kaldı %7 zincir marketlerde göstermelik biraz düştü sonra katlamalı olarak zam yapıldı
    Cevapla