Baklavacıların Ramazan mesaisi sürüyor

Gaziantep'te iftar sofralarını tatlandıran baklava için ustalar, özellikle Ramazan ayında talep artışı nedeniyle yoğun mesai harcarken, işletmeler günlük 350 tepsi baklavanın çıktığını söylüyor.

Baklavacıların Ramazan mesaisi sürüyor
Baklavacıların Ramazan mesaisi sürüyor
GİRİŞ 11.04.2022 00:49 GÜNCELLEME 11.04.2022 00:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gaziantep’te baklava imalatçıları, Ramazan ayı dolayısıyla gelen siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor. İftar yemeklerinin ardından tercih edilen baklava için özenle çalışan ustalar, şehir dışından gelen siparişleri hem şehir içi hem de şehir dışına gönderiyor. Bir işletmenin günlük ortalama 350 tepsi baklava çıkarttığını belirten baklava ustası Hakan Pekmezci, ramazan dolayısıyla yoğun talebe yetişmeye çalıştıklarını belirtti.

“Günlük 300-350 tepsi baklava yapıyoruz”

Baklava Ustası Hakan Pekmezci günlük ortalama 350 tepsi baklava çıkarttıklarını belirterek, “Ramazan dolayısıyla yoğunluğumuz çoktur. Baklavada en önemli şey, yağı ve fıstığıdır. Günlük 300-350 tepsi baklava yapıyoruz. Birçok şehre kargoyla gönderiyoruz. Siparişlerimiz yoğun. Ramazan ayında özellikle yoğunluğumuz artıyor” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki sen görmezsin
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 300 Tl 'de olsa,Seker zararlı oldugu halde Millet Baklava ,Tatlı bırakmıyor... birde kuyruk oluyor...ben ilk defa bu sene gördüm ,Zam geldikce sanki kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyorlar.
    Cevapla
  • Tatsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Millette tatlı alacak hal mi bıraktılar. Gel bakalım 2023...
    Cevapla
  • Bilirkişi 2 yıl önce Şikayet Et
    Halkta para var diyorsunuz yani.
    Cevapla
  • yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    baklava yı geçtik ze. a da tulumbanın kilo fiyatı 70 tl den kazıklıyorkar milleti.şeker 100 tl olsa bile bu kadar fiyat olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle