Giresun sahillerinde balık sezonu bitti

Fındık üretiminin yanı sıra balıkçılıkla da önemli bir gelir kapısı bulunan Giresun’da balıkçıların bu sezon zor günler geçirdiği belirtildi.

Giresun sahillerinde balık sezonu bitti
Giresun sahillerinde balık sezonu bitti
GİRİŞ 11.04.2022 00:46 GÜNCELLEME 11.04.2022 00:46

Giresun’da son yıllarda balıkçılığın bitme noktasında geldiğini belirten balıkçı Olgun Geçici, “Bu sene hava şartlarından mı neden oldu anlayamadık. Gerçekten şu anda balıkçılık sektörü zor durumda. Bu sene sezonu erken kapatmak zorunda kaldık. Balık yok, masraflar çok ağırlaştı. Zaten palamut olmadığı gibi hamsi de çok kısa süre görüldü bunun üzerine bir de son dönemde masrafların çıkmaması nedeniyle bir çok balıkçı teknesini bağlayarak sezonu kapatmıştı. Şuanda tezgahlarda kıyı balıkçılarının, avladığı balıklar ve havuz balıkları yer alıyor. Tezgâhtaki balıklardan ise istavrit 20 lira, alabalık 40 lira, somon 85 liradan satılıyor” dedi.

Artık umutlarını gelecek sezona bağladıklarını belirten Mustafa Aktaş ise "Bu sezon denizdeki balıkçılarda, tezgahta balık satan da vatandaş da beklediğini bulamadı. Bu sezon her ne kadar resmiyette 15 Nisan’da kapanacak olsa da aylar öncesinden paydos eden balıkçılar vardı. Artık balıkçının umudu gelecek sezona kaldı” diye konuştu.

KAYNAK: İHA