Dünyada et fiyatları 32 yılın zirvesinde

FAO, dünya gıda emtia fiyatlarının Ukrayna-Rusya savaşının piyasalara olumsuz etkileriyle şimdiye kadarki en yüksek seviyelerine ulaştığını açıkladı.

GİRİŞ 10.04.2022 11:08 GÜNCELLEME 10.04.2022 11:23
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Dünyada et fiyatları ile birlikte ayçiçek yağı, buğday ve tahıl fiyatları da Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle artıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), dünya gıda emtia fiyatlarının Ukrayna-Rusya savaşının piyasalara olumsuz etkileriyle mart ayında şimdiye kadarki en yüksek seviyelerine ulaştığını açıkladı.

ET FİYATLARI 1990 YILINDAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE

Endeks, mart ayında ortalama 159,3 puana ulaşarak, endeksin fiyat takibine başladığı 1990 yılından bu yana olan zirveye çıktı.

ET FİYATLARI TÜM ZAMANLARIN ZİRVESİNDE

FAO Et Fiyat Endeksi mart ayında yüzde 4,8 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Uluslararası kümes hayvanı fiyatları da, kuş gribi salgınlarının ardından önde gelen ihracatçı ülkelerden gelen arzların azalmasıyla yükseliş trendine girdi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI BUĞDAY PİYASALARINI ETKİLEDİ

Öte yandan, Ukrayna'daki savaşın tetiklemesiyle buğday ve tahıl ürünlerinde fiyat artışları yaşandı. Bu nedenle de FAO Tahıl Fiyat Endeksi, mart ayında şubat ayına göre yüzde 17,1 daha yüksek seviyede gerçekleştiği kaydedildi.

Dünya buğday piyasalarındaki fiyatlar, ABD'deki mahsul koşullarına ilişkin endişelerle yükselerek ay boyunca yüzde 19,7'lik bir artış kaydetti.

Savaş, et ile birlikte ayçiçeği tohumu yağı ve süt ürünlerinin fiyatlarını da artırdı.

YORUMLAR 177
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    basbaknımız sanlıurfa tigemi katar 49 yıllıgına kıraladı tigem turkıyenın kucuk baş 3 te 2 si urfa tigem den geliyor 30 bin küçük baş katar gecen hafta gitti.
    Cevapla
  • Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış politika ile reis eti ucurdu arpa mısır üretemezsek ette samanda fırlar samanın kilosu 2 tl adı üstünde saman bile 2 tl ise gerisini sen düşün Arpa 5 tl yi gecti akp ranta betona önem verip çiftciligi hayvancılıgı arka plana attı akp gidin şimdi betonu kemirin gözünüz doyar belki.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    meclis de belediye et yasak koyarsin ban nasil iner biraz adamlar ucuz diye gunde belki iki uc kilo et yiyorlar balina gibi haraket bile edemiyorlar meclis de yemek kalmasi gerek herkes evinde getirsin orasi lusk hotel mi yemek ye kavga yap ise gitme parani al ne guzel sistem
    Cevapla
  • beni_unutma 2 yıl önce Şikayet Et
    covid tiyatrosu sonrasi yapay kıtlik yapay et sentetik gıdalar müslûman aynı delikten ikinci defa sokulmaz.
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle