Bakanlık duyurdu: Açık deniz karakol gemisi üretimine başlandı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yüksek yerlilik ve gelişmiş teknolojiyle inşa edilecek açık deniz karakol gemisinin (ADKG) üretimine geçildi.

Bakanlık duyurdu: Açık deniz karakol gemisi üretimine başlandı
Bakanlık duyurdu: Açık deniz karakol gemisi üretimine başlandı
GİRİŞ 09.04.2022 14:33 GÜNCELLEME 09.04.2022 14:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, MİLGEM sınıfı korvetlerin varyantı olarak geliştirilen ADKG, farklı bir ana tahrik sistemi, yapısal ve genel yerleşim felsefesi ile daha kısa sürede ve daha düşük maliyetle inşa edilmesi için baştan aşağı yeniden tasarlandı.

Uzunluğu 99,56 metre olan ADKG platformu, istihbarat gözetleme ve keşif, arama-kurtarma, terörle mücadele, denizde denetim harekatı ve deniz özel harekatı temel görevlerini yapacak.

Ayrıca ikincil görevler olarak deniz hava harekatı, elektronik ve akustik harp, kara bombardımanı, asimetrik tehditlere karşı savunma, deniz nakliyatının korunması, amfibi harekat kapsamında destek ve eğitim faaliyetlerini de gerçekleştirecek.

ADKG, yeni geliştirilen milli silah ve sensör sistemlerinin sonradan entegre edilmesine olanak sağlayacak "yerinde hazır" tasarım felsefesiyle inşa edilecek.

Toplam 104 kişilik yaşam yeri kapasitesi olan ADKG, "Dizel-Elektrik Motoru Kombinasyonu (CODELOD)" ana tahrik sistemi ile 4 bin 500 deniz mili seyir siasına sahip olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    EEE organizasyon yapısında değişiklik lazım; Deniz kuvvetlerinde DENİZ GÜVENLİĞİ sınıfı nı(sahil güvenliğin yerine) bekliyoruz.. Bu arada UZAY güvenliği sınıfı da lazım...
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Artik TC yi kimse tutamaz yeniligin öncüsü oldu.
    Cevapla
  • dohrunun.adı.bir 2 yıl önce Şikayet Et
    birileri.temel.atmama.töreni.yapar.hizmet.yapmaz heykeller.yaparlar. otobüsler.yollarda.kalır .bazılarınada .allah böyle.güzel.işler.yapmayı.nasip.eder.durmak.yok.yola.devam.aslanlarım
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Durmak yok yola devam.Hedef 2023
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Heykel olmadan bu isler olmaz! Boş işler Heykel Heykel Heykel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle