Doğu Akdeniz'de önemli gelişme: Mayıs'ta İsrail'e ziyaret gündemde

Enerji Bakanı Dönmez: İsrail'e ziyaret muhtemelen Mayıs gibi olacak, görüşmeler olumlu gidiyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de içinde bulunduğu çözümde irade oluşmaya başladı.

Doğu Akdeniz'de önemli gelişme: Mayıs'ta İsrail'e ziyaret gündemde
Doğu Akdeniz'de önemli gelişme: Mayıs'ta İsrail'e ziyaret gündemde
GİRİŞ 08.04.2022 18:31 GÜNCELLEME 08.04.2022 22:23
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanı Dönmez, "İsrail'e ziyaret muhtemelen Mayıs gibi olacak, görüşmeler olumlu gidiyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de içinde bulunduğu çözümde irade oluşmaya başladı" açıklamasını yaptı.

Dönmez, önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz'den güzel haberler geleceğini de şu sözlerle açıkladı: 

"Sadece Karadeniz'de değil Doğu Akdeniz'de de doğal gaz ile ilgili önemli gelişmeler olacak önümüzdeki günlerde. Üç yıl önce Yavuz'u uğurlarken bölgedeki projeler için kilit ülkenin Türkiye olduğunu söylemiştir. Türkiye'nin her zaman işbirliğine açık olduğunu bölgenin refah ve huzuru için elini taşın altına koymaktan hiç bir zaman çekinmeyeceğini belirtmiştik. Her zaman görüşmeye, konuşmaya açık olduğumuzu da ifade etmiştik.

Bugün geldiğimiz nokta yürüttüğümüz politikaların ne denli doğru, ayakları yere basan ve uzun vadeli olduğunu bir kere daha göstermiş olduk. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz uluslararası projeler bizim referanslarımız. Bu projeler Türkiye'nin güvenilir, stabil ve stratejik bir ortak olduğunu bir kez daha ispat etti. Biz her zaman yapıcı bir tavırla tüm tarafların hak ve menfaatlerini gözeten anlayışla hareket ettik etmeye de devam edeceğiz. 

Bu çerçevede haklarımıza karşılıklı saygı ile Doğu Akdeniz'i de enerji arz güvenliğinin yeni rotası haline getirebiliriz. Doğal gaz kaynak çeşitliliğinin artması ve arz güvenliğinin sağlanması için kaynak ülke ve güzergah seçeneklerinin artmasından yana olduğumuzu belirtmek istiyorum."

YORUMLAR 24
  • Realist 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük İsrail kadar becerisi yok ülkenin yazık.
    Cevapla
  • Necati 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz tıpış tıpış geleceksiniz, Türkiye'ye muhtaçsınız.Her konuda ...
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Müjdenin sonu zamdır rabbim bu vatana yardım eylesin
    Cevapla
  • Dede Diyor 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail- ilişkilerin normalleşmesine karşılık olarak küçük bir kuyu neden vermesi? Aslı bu. Olursa tabi.
    Cevapla
  • ALLAHIN KULU 2 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİLE GÜVENiLMEZ AMA YİNEDE HAYIRLISI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle