Müteahhitlerin gözü 'fiyat farkı' için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu belirtti.

GİRİŞ 08.04.2022 14:17 GÜNCELLEME 08.04.2022 16:57
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, "Çok sayıdaki kamu müteahhidinin ayakta kalabilmek adına ümidi, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenecek fiyat farkı çözümüne kalmıştır." ifadesini kullandı.

Birlikten yapılan açıklamada, müteahhitlerin yükselen maliyetleri nedeniyle zor durumda kalması üzerine kamu projeleri için 24 Şubat 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ek fiyat farkı düzenlemesinin sektörün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları gidermenin çok uzağında kaldığı aktarıldı.

Rusya-Ukrayna savaş ile girdi maliyetlerindeki artışın katlanarak devam ettiğine işaret edilen açıklamada, TBMM'de kabul edilen torba yasaya eklenen önergeyle kamu projeleri için yeni fiyat farkı ve tasfiye hakkı getirildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TMB Başkanı Eren, düzenlemeyle getirilen tasfiye hakkı için projelerde öngörülen yüzde 15 ilerleme oranının mevcut ihtiyaca cevap vermekte yetersiz olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte bu düzenleme kapsamında tatmin edici bir fiyat farkı uygulaması ile zaten son çare olan tasfiyeye gerek kalmayabilecektir. Çok sayıdaki kamu müteahhidinin ayakta kalabilmek adına ümidi, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenecek fiyat farkı çözümüne kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, mevcut artışlar ve devam etmekte olan enflasyonu göz önünde bulunduran bir değerlendirme ile bu oranları karşılayacak bir fiyat düzenlemesini takdir etmelerini tüm sektör adına diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • nevizade 2 yıl önce Şikayet Et
    Haluk kardeşim kamuya iş yapan müteahhitler ile yapsatçıları bir tutma. Yapsatçı yaptığı daireyi bire değil ikiye satabiliyor. Kamuya iş yapan ise parasını alamadığı gibi , büyük bir zarara da girdi, alamadığı para pula döndü.
    Cevapla
  • Haluk 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet 2020de konut kredilerini düşürdü bu müteahhitler bunu fırsat bilip hemen zam yaptılar.Siz devlete ne zaman yardımcı oldunuz ki devlet size yardımcı olsun
    Cevapla
  • Toprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Müetahhitler zarar ediyor ama hergeçen gün alım gücü düşen asgari ücretli,emwkliler ve çalışanlar bolluk içinde yaşıyorlar! Artık seçimde kkm de parası olanlar ile müteahhitler oy verir. Hakediş yapmadan enflasyon farkından milyonlarca lira farklar çıkan işler var! Farkın farkıda kaymağı olıyor.
    Cevapla
  • Tr yerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Fiyatlandırma Bakanlığı kurulmalı ürünleri yetiştiren çiftçiye satıcıya nakliye her şey hesabı yapılması ve sonuçları fiyat Her yerde aynı satış olması lazım
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7'nin gerçekten düzenli takipçisiyim. Günümün bir kaç saati burada geçiyor. Buradaki arkadaşlar her şeye niye karşı çıkarlar bir anlam veremiyorum. Memura zam olur, ilk tepki gözünüz doysun. Muhtara zam, muhtar yatıyor. İşçiye zam, asgari ücretli varken yazıklar olsun. Asgari ücrete yapılsa işsizleri düşünün. Çiftçinin ürünü para etse aç gözlü çiftçiler. Kuzum siz ne iş yapıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle