ABD'liler tarih verdi! Türkiye Fransa ve İtalya ile ortak füze üretebilir

Türkiye'nin füze ve hava savunma sistemlerindeki milli projeleri ve ortaklıklarının yankıları uluslararası savunma yayın organlarında yer bulmaya devam ediyor.

ABD'liler tarih verdi! Türkiye Fransa ve İtalya ile ortak füze üretebilir
ABD'liler tarih verdi! Türkiye Fransa ve İtalya ile ortak füze üretebilir
GİRİŞ 08.04.2022 17:15 GÜNCELLEME 08.04.2022 17:15
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

ABD merkezli küresel savunma yayın organı olan Defense News sitesinde SAMP/T sistemine ilişkin bir habere yer verildi. 'Türkiye ve İtalya SAMP/T hava savunma sistemine dönüş ipuçları verdiler' başlıklı haberde, Fransa'daki seçimlerin ardından Türkiye, Fransa ve İtalya'nın SAMP/T hava savunma sistemleri için ortak bir çalışma yürütmeyi planladıkları bilgisine yer verildi.

Yayın organı haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu hakkındaki 'Türkiye-Fransa-İtalya olarak üçlü attığımız adımları yeniden hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürmeyi karar altına aldık' sözlerini de okuyucuyla paylaştı.

HİPERSONİK FÜZE

ABD merkezli The Defense Post ise 'Türkiye hipersonik ve süpersonik füze geliştirmeyi hedefliyor' başlıklı haberinde Türkiye'nin füzecilik alanındaki atağını okuyuculara aktardı.

Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nün Türk savunma sanayi için süpersonik ve transonik füze sistemleri geliştirdiğine vurgu yapılan yazıda, kurumun 'ScramJet' ve 'RamJet' füze motor projeleri üzerinde çalıştığı, RamJet motorunun bu yıl tanıtılacağı belirtildi. Trisonic rüzgar tünelinin de 2024 yılında hazır olacağı ifadesine yer verildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 77
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Amac kendi savunma sustemimizi yapmamızı engellemek sekteye uğratmak olabilirmi F35 e dönmesin işimiz kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye güvenmeyin. Fransa!da seçimlerden sonra işler tekrar değişecek demedi demeyin. Her seçimden önce yaklaşıp seçim sonrası uzaklaşırlar.
    Cevapla
  • Ertuğ 2 yıl önce Şikayet Et
    yani demek istiyorki kendin üretme...benden al..eskide kaldı bayım uyutmaca..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani demek istiyor ki, S400 ler elimizde patlamış, durumu kıvırmak için SAMPT varyasyonu alacakmışız ortak üretim adı altında. Hani uçuyorduk, kaçıyorduk hisar misar yapıyorduk ne gerek var ortak üretime?
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    seçimi millet adını kullanan millet düşmanları kazanır ise, bütün bu çalışmalar bir daha yapılmamak üzere rafa kaldırılır. Rabbim vatan düşmanlarına fırsat vermesin inşaallah
    Cevapla
  • komando 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan insana dost ne ortak olur eger birlikte yaparsak aptallik olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle