ABD'nin yaptırımlarına Rusya'dan ilk açıklama: Sıradan vatandaşa darbe vuracak

ABD ve İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik bir dizi yeni yaptırım açıkladı. ABD tarafından yeni yaptırım uygulananlar arasında Rusya'nın iki büyük bankası da yer aldı. Söz konusu yaptırım kararlarını yorumlayan Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov ise yaptırımların doğrudan Rus halkına ve sıradan vatandaşlara yönelik bir darbe olduğunu öne sürdü.

ABD'nin yaptırımlarına Rusya'dan ilk açıklama: Sıradan vatandaşa darbe vuracak
ABD'nin yaptırımlarına Rusya'dan ilk açıklama: Sıradan vatandaşa darbe vuracak
GİRİŞ 07.04.2022 11:19 GÜNCELLEME 07.04.2022 11:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin son açıklanan yaptırım paketine dair Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov bir açıklama yaptı.

Tass haber ajansının haberine göre Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD'nin Rusya'nın iki büyük bankasına yönelik yaptırım kararına ilişkin olarak "Doğrudan Rus halkına ve sıradan vatandaşlara yönelik bir darbe" yorumunda bulundu.

PUTİN'İN KIZLARI VE İKİ DEV BANKA YAPTIRIM LİSTESİNDE

ABD, Buça'daki katliamın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak bu ülkeye yatırımlara yasak getirdi.

Rusya'nın en büyük finans kuruluşu Sberbank ve ülkenin en büyük özel bankası Alfa Bank'ın tüm mal varlıkları donduruldu. Rus devletine bağlı önemli girişimlerin de mal varlıkları donduruldu ve bu işletmeler ile ticari ilişkiler yasaklandı.

Yaptırımlara, Rus elitler ve ailelerinin yanı sıra Putin'in iki yetişkin kızı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un eşi ve kızı, Rusya eski Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Mikhail Mişustin de dahil edildi.

Ayrıca yaptırımlar kapsamında ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'nin yargı yetkisindeki fonlarla borç ödemesi yapmasını da yasakladı. Yeni yaptırımlar kapsamında Rusya'daki tüm yatırımlar da yasaklanıyor.

YORUMLAR 1
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen sıradan vatandaşları bombayla vururken iyiydi değil mi?
    Cevapla