Erdoğan'dan ültimatom: KDV indirimleriyle ilgili rapor talimatı!

Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte gıda fiyatlarındaki artış MKYK toplantısında ele alındı. Başkan Erdoğan, zincir marketlerde denetimlerin arttırılması ve KDV indirimlerinin takip edilip raporlanması gerektiği talimatını verdi.

GİRİŞ 07.04.2022 06:33 GÜNCELLEME 07.04.2022 09:39
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Son dönemde yaşanan gıda fiyatlarındaki artışla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tarımda ve gıdada kendi kendimize yeteriz. Stokçuluk yapanların üzerine amansız gideceğiz" dedi.

'KDV İNDİRİMLERİ RAPORLANMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddeleri Rusya-Ukrayna savaşı ve gıdadaki fiyat artışları oldu. Toplantıda, bazı MKYK üyeleri, gıda fiyatlarında son dönemde yaşanan artışla ilgili sahadan gelen şikâyetleri iletti. Bunun üzerine Erdoğan "Tarımda ve gıdada kendi kendimize yeteriz. Stokçuluk yapanların üzerine amansız gideceğiz. Özellikle zincir marketlerde denetimler artmalı. KDV indirimlerini takip edip sonuçlar raporlanmalı" diye konuştu.

SABİT FİYAT TEKLİFİ

AK Parti’nin bazı ekonomi kurmaylarının daha önceki toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, enflasyonla mücadele çerçevesinde bazı ürünlerin fiyatlarının sabitlenmesi teklifini sunduğu öğrenildi. Buna göre; un, yağ, şeker, bakliyat, bebek bezi, temizlik maddeleri gibi 20 kalem ürününün seçilerek, yıl sonuna kadar fiyatların sabitlenmesi gerektiği belirtildi.

Bununla beraber üreticilerin zarar etmemesi için de devletin sübvanse etmesi gerektiği aktarıldı. Erdoğan’ın öneriyi dinlediği ve not aldığı öğrenildi.

KAYNAK: TÜRKİY GAZETESİ
YORUMLAR 192
  • ARF 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanın bu zincir marketlerin zincirini kırmalı yoksa seçimde durum vahim.
    Cevapla
  • can 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlete Meydan Okuyolar Bu Zamlari yapanlar Devlet Devlet öylebi Ceza Verecekki
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkan talimat veriyor da talimatı uygulayan yok!
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ticarette hile yapanlar, Kuranda çekeceğiniz azaplardan bahsediliyor. Hiç kimseden de helallik alamazsınız. Dünyada ettiklerinizden dolayı cehennemde sonsuz bir acı ile pişmanlık içinde biçare kalırsınız. Dünyada üç kuruş fazla kazanıp keyif etseniz ne olacak ?Dünya malı dünyada kalacak. Asıl olan ahirettir... Ölüm var ey insanoğlu! Hepimiz zamanı geldiğinde öleceğiz. Ayağınızı denk alın. Ahlaktan edepten Allah yolundan sapmayın.
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    Piyasadaki mallara % 200-300 keyfi zam yapılmış KDV indirilse ne olur sıfırlansa ne olur. Milleti soydurmayacak bir formül bulunmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle