ABD, Putin'in kızlarını ve iki bankayı yaptırım listesine aldı: Yatırımlar da yasak

ABD, Buça'daki olayların ardından Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak Rusya'daki yeni yatırımlara da yasak getirdi.

ABD, Putin'in kızlarını ve iki bankayı yaptırım listesine aldı: Yatırımlar da yasak
ABD, Putin'in kızlarını ve iki bankayı yaptırım listesine aldı: Yatırımlar da yasak
GİRİŞ 06.04.2022 17:41 GÜNCELLEME 06.04.2022 18:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD, Buça'daki olayların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak bu ülkeye yeni yatırımlara da yasak getirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Ruslardan kurtarılan Ukrayna'nın Buça kentinde sivillere ait yüzlerce cesedin bulunmasının ardından, G7 ve Avrupa Birliği ile koordinasyon içinde Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar getirildiği duyuruldu.

Buna göre daha önce ABD'nin yaptırım listesine alınan Rusya'nın en büyük finans kuruluşu Sberbank ve ülkenin en büyük özel bankası Alfa Bank'ın tüm mal varlıkları donduruldu.

Rus devletine bağlı önemli girişimlerin de mal varlıkları donduruldu ve bu işletmeler ile ticari ilişkiler yasaklandı.

Yaptırımlara, Rus elitler ve ailelerinin yanı sıra Putin'in iki yetişkin kızı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un eşi ve kızı, Rusya eski Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Mikhail Mişustin de dahil edildi.

Ayrıca yaptırımlar kapsamında ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'nin yargı yetkisindeki fonlarla borç ödemesi yapmasını da yasakladı.

Yeni yaptırımlar kapsamında Rusya'daki tüm yatırımlar da yasaklanıyor.

BUÇA'DA BULUNAN SİVİL CESETLERİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Kiev yakınlarında kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedi bulunmuştu.

Rusya, sivillerin öldürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanlasa da uydu şirketi Maxar tarafından yayımlanan 19 Mart tarihli uydu fotoğraflarında sokaklarda cesetler olduğu görülmüştü.

Biden yönetimi söz konusu olayın ardından Putin'i "savaş suçlusu" olarak nitelendirmiş ve Rusya'ya yeni yaptırımlar getireceklerini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayret, bu işde bir iş var yine. Tam Bariş görūşmelerinde sona gelindi derken, " BIRILERI BU SAVASIN BITMESINI ISTEMIYOR" . Elinde hava gucu kalmayan Ukraynadan kalkan belirsiz helikopterler gidip Rus sınırı icindeki petrol tesisini vuruyor.? Dunyaya birden ölūm gorùntùleri servis ediliyor. Suriyede de " Rus fuzesi ile Turk tankinin vurulmasi, ÖSO bolgesinden atilan fuze ile Rus ucaginin vurulmasi" garipliklerine benzer ayakoyunlari sahnede yine...
    Cevapla
  • Umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’nın çoktan suyu ısındı, bu gidişle ancak cehenneme gider.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef savaşın acımasız yüzü. Abd değil mi hirışima ve nagazakiye atom bombası atan. Irakta bir milyon insan öldü, Suriyede hala insanlar ölüyor. Kendileri sütten çıkmış ak kaşık gibi
    Cevapla
  • K .M. 2 yıl önce Şikayet Et
    Gücünüz anca kadına kıza, çoluk çocuğa, yeter .
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika çoook temiz bu savaşın bir numaralı faili Amerika dünya gürsün onagöre Avrupa ve Amerika ya yatırım yapsın İsrail Ramazan da bile Filistin lilere zülüm yapıyor bunları niye görmüyor sunuz iki yüzlü ler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle