Kripto milyarderi servetinin yüzde 99’unu dağıtacak

Kripto borsası FTX’in Kurucusu Sam Bankman-Fried servetinin %99’luk kısmını ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle hayır işleri için dağıtacağını açıkladı

Kripto milyarderi servetinin yüzde 99’unu dağıtacak
Kripto milyarderi servetinin yüzde 99’unu dağıtacak
GİRİŞ 06.04.2022 11:14 GÜNCELLEME 06.04.2022 13:48
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Ünlü kripto milyarderi Sam Bankman-Fried servetinin büyük bir bölümünü dağıtmaya istekli olduğunu açıkladı. Bankman-Fried’ın söz konusu kararı üniversitede öğrendiği “etkin fedakarlık” feslefesine dayanıyor.

Bloomberg International’ın haberine göre küresel kripto borsası işletmesinden milyarlarca dolar kişisel servet biriktirmesine rağmen 30 yaşındaki Bankman-Fried halen tıpkı üniversite yıllarında yaptığı gibi Toyota Corolla kullanıyor. Habere göre kripto milyarderi daha fazla para dağıtabilmek için olabildiğince fazla para biriktirmeyi kendisine hedef edinmiş.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 24,5 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Bankman-Fried kurduğu kripto borsası FTX ile dünyanın en genç milyarderleri arasında yerini aldı. 30 yaşındaki milyarder Rusya’nın Ukrayna’ya işgali sırasında Ukraynalı sivillere yaptığı yardımlarla da dikkatleri üzerine çekmişti.

Kripto milyarderi röportajında devasa servetine rağmen, her yıl kazancının sadece %1'ini, yani yaklaşık 100 bin dolarlık kısmını kendine sakladığını söylüyor. Bankman-Fried, “Para harcayarak kendinizi daha mutlu etmek için gerçekten etkili yollarınız oldukça hızlı bir şekilde tükenir. Ben bir yat sahibi olmak istemiyorum” dedi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) mezunu olan kripto milyarderi etkin fedakarlık felsefesini 2012 yılında üniversitenin ilk yıllarında öğrenmiş. Felsefe, insanların paraları ve zamanlarıyla en iyiye nasıl ulaşabileceklerini belirlemek için matematiksel hesaplamalar kullanıyor.

Bankman-Fried röportajında “vermek için kazanmak” kavramını ele alıyor. Bu tip bir bakış açısıyla üniversiteden sonra üç yıl boyunca Wall Street’te çalışan milyarder girişimci her yıl maaşının %50’siyle hayvan hakları için bağışta bulunmuş.

Kripto milyarderi o günlerde kendisini arkadaş grubuyla birlikte yaşarken, armut koltukta uyurken, video oyunu oynarken veya Zoom’da konferans verirken bulabileceğinizi söylüyor. Yine de milyarderin bu saçma görülen tavırları onu doğru şeyi yaptığını düşünmesinden alıkoyamamış.

Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından kurucusu olduğu kripto ticaret firması FTX Ukraynalı kullanıcılarının tamamına nakit yardımında bulundu. Bankman-Fried kendi servetinden 250 bin dolarlık tether’i Ukrayna’ya bağışladı.

Bankman-Fried röportajında parasının büyük bir kısmını dağıtma kararını ikinci kez düşünmediğini de söyledi.

Kripto milyarderi, “Bu sürekli yeniden değerlendireceğim bir karar değil. Zira sürekli olarak bir şeyi yeniden değerlendirmenin bana bir faydası olduğunu düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 31
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Banada gönderebilirmisin
    Cevapla
  • Uğur Toprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığı iyiliklerden dolayı Allah bu adamı Müslüman etsin de azabından muhafaza etsin. Amin.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu islamda var zaten ZEKAT..simdi felsefe demisler abd de..ALLAH ZEKAT verenin malinin asla eksilmeyecegini hatta daha cok artacagini soyluyor.
    Cevapla
  • Abdulkadir 2 yıl önce Şikayet Et
    İlerde Müslüman olmaya meyilli oluyorlar bırakalım şimdilik felsefe desinler yakın zamanda ne kadar çok yayilirsa o kadar Müslümanlığa yakınlaşırlae
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin malın artıyor mu peki ?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Acıkta baa verr
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede yaşasa babası vurur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle