İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam teklifi reddedildi

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarına yüzde 50 zam yapılmasına yönelik teklif reddedildi.

İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam teklifi reddedildi
İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam teklifi reddedildi
GİRİŞ 04.04.2022 17:21 GÜNCELLEME 04.04.2022 18:54
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifi, oy çokluğuyla reddedildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce (TUHİM), UKOME toplantısında akaryakıta gelen zamlar, ÖTV muafiyeti gibi nedenlerle elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yeniden değerleme oranı olan yüzde 50, servis ücretlerine ise yüzde 40 zam önerildi.

Müzakerelerin ardından teklif, oy çokluğuyla reddedildi.

Öte yandan, görüşülen "Adalar İlçesi Bisiklet Kiralama Yönergesi Revizyon Teklifi" de oy birliği ile kabul edildi.

UKOME toplantısında söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, bir önceki toplantıdan bu yana değişen bir şey olmadığını vurgulayarak, tekliflerin ayrı ayrı gelmesi gerektiğini söylediklerini belirtti.

Akaryakıtta son 3 ayda dünyadaki sıkıntılardan dolayı aşırı bir artış olduğunu ifade eden Yücel, şöyle devam etti:

"Minibüsçü esnafımıza 5 lira indi-bindi ücretlerinin gelmesi yönünde bir teklifimiz oldu, tam biletle ilgili 6,5 lirayı hesap ettik, kendi hesabımız böyle. Şu anda elimde büyükşehir belediyelerinin de toplu ulaşım fiyat tarifeleri var. Burada, 8 lira 22 kuruş isteniyor. Bu hakikaten İstanbul'da yaşayan ve toplu ulaşımı kullanan insanlar için çok ağır bir yük. Bunun olması mümkün değil. Böyle bir rakamın çıkması mümkün değil. Bizim yaptığımız da bir hesap. Hesap olarak karşı karşıya gelmiyoruz. Genel bir toplantı yapılıyor ve orada 'Böyle olacak' deniyor, bizim fikirlerimiz çok fazla dikkate alınmıyor. Biz noter değiliz. Mühendis arkadaşlarımız var içimizde, sosyal bilimlerden mezun olan insanlarımız var. 8 lira 22 kuruş gibi bir rakamı dayatmak çok mantıklı değil. İstanbul halkına bir zulüm. Bu araçları kullanan insanlar maalesef sosyo-ekonomik anlamda toplumun alt gelir grupları. Bunları korumamız gerekirken, fahiş olarak görüyorum bu zammı."

"TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR BİLET FİYATI YOK"

Yücel, teknik olarak inandığı bir şeyin arkasında durduğunu da aktararak, "Ama bir basın müşaviri çıkıyor; bizi hedef göstererek kitlelerin önünde afişe ediyor. İETT'yi batırmakla suçluyor. Ben 19 senemi İBB'ye verdim. Bizim hesabımıza göre elektronik biletle ilgili fiyat teklifimiz 6,5 liradır, onun üzerinde zaten Türkiye'de böyle bir bilet fiyatı yok." dedi.

YORUMLAR 27
  • Memduh 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş zam yapılsın yerine TL niye değer kaybetti ? Diye soran yok , Petrol ve doğalgaz fiyatları arttıkça bizim paramız değersiz olduğundan , fiyatlarda fahiş yükselme engellenemiyor.Dolar 10 tl olsa zammı konuşmayacağız bile , TL ye değer kaybettirenler bu işin asıl sorumlulularıdır.
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye ret ediyorsunuz inamoglunu secenler düsünseydi böyle olacagini.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapsin diyorum baskada demiyorum HER SEY GÜZEL OLACAK ken durdurmayin yapsin hakediyorlar cok iyi davranmayin istanbullura
    Cevapla
  • Yaman 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki herşey daha güzel olmamış ki zam istiyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Reddedilmesi doğru karar. Çünkü iett otobüsleri su yakıyor.
    Cevapla
  • F b 1 yıl önce Şikayet Et
    Aday olurken öyle demiyordu belediye kar peşinde koşmaz diyordu noldu dağdaki itlerinize paramı yetiştiremiyorsunuz
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen 8,22 öde her bindigini hespla eksik parayı imamosun hesabına yatir. Otubuse bile bindigine inanmıyorum. Trol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle