İGMD Başkanı Serdar Keskin, güven tazeledi

Serdar Keskin, 4. kez İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği(İGMD) Başkanlığına seçildi.

İGMD Başkanı Serdar Keskin, güven tazeledi
İGMD Başkanı Serdar Keskin, güven tazeledi
GİRİŞ 04.04.2022 14:31 GÜNCELLEME 04.04.2022 14:33

Dış Ticaretin en önemli aktörlerinden olan Gümrük Müşavirleri; Sürdürülebilir Dijital Dönüşüm, Gümrük Müşavirleri Müzesi, İGMD Kadın Komitesi, İGMD Akademi, Gümrük Müşavirleri Birlik Yasası’nın hazırlanması gibi başarılı projeleriyle bilinen SERDAR KESKİN’İ 4. kez İGMD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçti. Keskin, dört dönem üst üste başkanlık ve yine üç dönem üst üste başkan vekilliği yaparak sadece İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği’nin (İGMD) değil, 113. yılını kutlayan Gümrük Müşavirlik Mesleği’nin tarihine de geçmeyi başardı.

Dış ticaret işlemlerinin yüzde 92’sini gerçekleştiren Gümrük Müşavirleri’nin en büyük STK’sı olan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği’nin (İGMD) “Seçimli Olağan Genel Kurulu”nda dört grup yer aldı. İdealist Grup’un adayı Serdar Keskin ve Yönetimi 490 oyla seçilerek güvenoyu tazelemiş oldu.

Geçtiğimiz gün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği’nin "Seçimli Olağan Genel Kurulu"da dördüncü kez İGMD Başkanlığı’na seçilen Serdar Keskin’in Yönetim Kurulu'nda yer alan isimler ise; Gümrük Müşavirleri Rıdvan Haliloğlu, Nizamettin Ağar, Çiğdem Ağdağ, Mustafa Akbağ, Atakan Örnal, Hakan Kaya, Murat Şahin ile Gümrük Müşavir Yardımcıları Hasan Hüseyin Ercan, Zeynel Tutar ve Murat Yılmaz Gündoğdu oldu.

SERDAR KESKİN KİMDİR?

Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikası sahibi, “Ticareti Kolaylaştırma Kurulu” üyesi olan Serdar Keskin, iş hayatından eğitime, spordan sanata kadar birçok STK’nın kurulmasını sağlamış ve yönetimlerinde görev almıştır. Serdar Keskin, İGMD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Konsey Üyeliği, İTO 25 No’lu Gümrük Müşavirleri Meslek Komitesi Üyeliği ve İTO Meclis Üyeliği görevlerini de yürütüyor.

İstanbul doğumlu olan Serdar Keskin, Gümrük Bakanlığı'nda 28 yıl çalıştıktan sonra Ocak 2002 yılında emekli oldu. 2003 yılından itibaren kendi kurduğu gümrük müşavirliği şirketinde gümrük müşaviri olarak meslek hayatını sürdürüyor.