Almanlar Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yağ ve un stokladı

Almanya’da, Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte yemeklik yağ ve un gibi yiyeceklerin satışlarında yüksek artış olduğu bildirildi. Ülkede 7-13 Mart`taki yemeklik yağ satış rakamları ise 6 ay öncesine göre yüzde 123, un satışları yüzde 206 arttı

Almanlar Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yağ ve un stokladı
Almanlar Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yağ ve un stokladı
GİRİŞ 01.04.2022 17:12 GÜNCELLEME 01.04.2022 17:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), tüketicilerin mevcut satın alma davranışlarına yönelik yılın 8'inci (21-27 Şubat) haftasından 10'uncu (7-13 Mart) haftasına kadar istatistiklerini yayınlandı. Buna göre, bölgede savaşın başladığı hafta Alman tüketiciler yemeklik yağ ve un gibi yiyecekleri giderek daha fazla stokladı.

SATIŞ RAKAMLARI KATLANDI

Ülkede 7-13 Mart 2022'deki (10.hafta) yemeklik yağ satış rakamları, 6 ay öncesi Eylül 2021'deki ortalamasına göre yüzde 123, un satışları ise yüzde 206 arttı.

Destatis açıklamasında, "Artış, savaşın başlamasıyla ilişkilendirilebilir, çünkü satış rakamlarında bu tür yükselişler son 6 ayda gerçekleşmedi." yorumuna yer verildi.

Yılın 11'inci haftasında (14-20 Mart) un ve yemeklik yağ satış rakamları önceki haftaya göre düşüşe geçse de yüksek seyretti. Bu düşüşün nedeninin talepteki düşüş mü yoksa süpermarketlerin raflarının boş kalmasından mı olduğu ise verilerden anlaşılamadı.

Almanya'da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlangıcında makarna, un, tuvalet kağıdı, dezenfektan ve sabun gibi ürünlere talep artmıştı. Söz konusu dönemde bu malların satış hacmindeki dalgalanmalar yaklaşık 10 hafta sürmüştü.

Ukrayna ve Rusya ay çiçek yağı ve buğdayın en büyük üreticileri arasında bulunuyor.

Öte yandan, Rusya Tarım Bakanlığı, iç piyasada istikrarı korumak için 15 Nisan'dan itibaren ayçiçeği yağı ihracatına geçici olarak kota getirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    İşin acı tarafı, bizde miktar değil (üretip zengin avrupalıya sattıkları için) fiyat yüzünden fukaralık olacak.
    Cevapla
  • Gece 2 yıl önce Şikayet Et
    Teyzemler Danimarka da yaşıyorlar.Ordada ciddi anlamda bir pahalılık başlamış.Ama burda medyada pahalılık ile ilgili haber çıkmaz demisti.
    Cevapla
  • 14533 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende şimdi almanyada marketlerde dana ve kuzu eti fiyatına baktım ortalama 40 euro olmuş.
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji sorunu çözülür.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen Alman Lara yardım edelim
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 2 yıl önce Şikayet Et
    Gıdaya karşı dolar ve Euro nun hükmü olmadığını anlamaları guzellll.....ekilmeyen arazi kalmasın, ülkem fazlasını başarır, köye dönüş başlasın...zengin olmak için ama...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle