Yine iş başındalar! Marketlerden toplayıp yüksek fiyattan satıyorlar

Samsunda yapılan fiyat denetimlerinde zam fırsatçıların yeni taktiği ortaya çıktı. Bazı perakendeciler ve tedarikçilerin marketlerdeki 5'er kiloluk şekerleri toplatıp daha yüksek fiyattan sattıkları belirlendi.

Yine iş başındalar! Marketlerden toplayıp yüksek fiyattan satıyorlar
Yine iş başındalar! Marketlerden toplayıp yüksek fiyattan satıyorlar
GİRİŞ 01.04.2022 13:48 GÜNCELLEME 01.04.2022 13:50
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün il genelinde yaptığı fiyat denetiminde zam fırsatçıların yeni taktiği ortaya çıktı. Yapılan denetimlerde bazı parekendeciler ve tedarikçilerin marketlerdeki 5'er kiloluk şekerleri toplatıp daha yüksek fiyattan sattıkları belirlendi.

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışları ve stokçuluk ile fiyat etiketlerine yönelik denetimlerini ilgili kanunlar uyarınca il genelinde gerek resen gerekse vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine aralıksız sürdürüyor. Ticaret İl Müdürlüğü'nce yapılan denetimlerde bazı tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından 5'er kiloluk toz şekerlerin marketlerden toplatılıp daha yüksek fiyatlardan satıldığına dair tespitler yapıldı, haklarında tutanak tutuldu.

Toptancılar temizlik ürünlerindeki KDV indirimini etikete yansıtmadıToptancılar temizlik ürünlerindeki KDV indirimini etikete yansıtmadı

TİCARET BAKANLIĞI DEĞERLENDİRECEK

Piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan tedarikçi ve perakende işletmelere ait tutanaklar değerlendirilmek ve gereği yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na intikal ettirildi.

Alışveriş yapacaklar dikkat: İndirim bugün başladıAlışveriş yapacaklar dikkat: İndirim bugün başladı

100 BİN LİRADAN 2 MİLYON LİRAYA KADAR CEZA

6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un Ek-1'inci maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nca 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 234
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    100bin deyil adam gibi ceza yazzz 2triliyon .ve ikinci kez de mala el koyma ve firma belgesini iptal ettttttt
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Caza bunlar için çerez parası kapatma cezası olmalı ,market ürünleri dışındaki ürünlerin satışı acilen yasaklanmalı
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde marketin birine uygun fiyata şeker gelmişti... Adamın biri bütün şekerlere el koymuş ağzından köpükler saçarak kimse yanaşmasın almasın diye bağırıyordu... Adeta silahı çekip alanı vururum dercesine... Daha sonra başka bir marketten yine gördüm aynadamı... Maalesef stok yapmak için veya daha pahalı satmak için alan Muhtemelen bir dükkancı ya da başka birisi bilmiyorum... Devlet isterse bunun önlemini alabilir...
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanunu olmayan bir ülkeyiz.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Üçharfiler kapatılsın tekel oldular piyasayı diledikleri gibi manipüle edebiliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle