Morgan Stanley Çin’in büyüme tahminini düşürdü

Morgan Stanley, Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle karantinaları yeniden devreye alan Çin’in bu yılki büyüme tahmininde sert revizyona giderken Citigroup da ülkedeki risklere dair uyardı

Morgan Stanley Çin’in büyüme tahminini düşürdü
Morgan Stanley Çin’in büyüme tahminini düşürdü
GİRİŞ 01.04.2022 11:22 GÜNCELLEME 01.04.2022 11:22

Morgan Stanley ekonomistleri Çin’in 2022 büyüme tahminini yüzde 5.1’den yüzde 4.6’ya düşürdü. Notta ülkenin Kovid-19’la mücadelede sıfır tolerans politikasının gelecek aylarda da devam edebileceği belirtildi.

Morgan Stanley üçüncü doz aşılanma oranlarının düşük olduğunu, bu nedenle yetkililerin sıfır Kovid politikasına yılın tamamında bağlı kalabileceğini belirtti.

Baz senaryolarına göre ekonomide en büyük ivmelenmenin son çeyrekte olacağı ifade edildi. En kötü senaryoda ise Çin’in bu politikadan çıkışının 2023’ün ilk yarısını bulacağı, bunun da tedarik zincirinde daha fazla sıkıntı ve yüzde 4 civarında bir büyüme anlamına geleceği ifade edildi.

Citigroup ekonomistleri de yılın ikinci çeyreğinde gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinin ikinci çeyrekte yüzde 0.9'a varan bir darbe alabileceği öngörüsünü paylaştı.