Son dakika haberi: İnternet zammı 2 ay ertelendi

Son dakika haberi: Türk Telekom’un toptan internet tarife fiyatlarına yüzde 67 oranında yaptığı zammın yürürlük tarihi 2 ay ertelendi.

Son dakika haberi: İnternet zammı 2 ay ertelendi
Son dakika haberi: İnternet zammı 2 ay ertelendi
GİRİŞ 01.04.2022 14:47 GÜNCELLEME 01.04.2022 14:49
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun 3 Mart tarihinde aldığı karara göre, bugünden itibaren Türk Telekom'un altyapısı üzerinden sağlanan genişbant internet tarifelerinin toptan aylık fiyatlarında yüzde 67'lik bir artışa gidilecekti.

Gelen son dakika bilgisine göre, Kurul aldığı yeni kararla bu zammın yürürlük tarihini 1 Haziran'a erteledi.

İşletmecilerin maliyetlerinde meydana gelecek olan bu artışın, 1 Haziran'dan itibaren tüketicilere de değişen oranlarda yansıtması bekleniyor. 

TÜRK TELEKOM’DAN İLK AÇIKLAMA

Türk Telekom zam haberleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. ‘İnternete yüzde 67 zam yapıldı’ haberlerinin doğru olmadığını ve gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Telekom’un Port ücretlerindeki artışlarla ilgili olarak son dönemde gündeme gelen fiyat düzenlemesi konusunda bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Bazı yayın organları ve sosyal medya platformlarında belirtilen ‘İnternete yüzde 67 zam yapıldı’ içerikli haberler ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Belirtmek isteriz ki, toptan seviyedeki Port ve Transmisyon ücretlerinde Şubat 2020’den beri herhangi bir fiyat güncellemesi yapılmamıştır. Aradan geçen iki yılı aşkın süre zarfında dünya ve Türkiye ekonomisindeki konjonktüre bağlı olarak maliyetleri doğrudan etkileyen ekonomik parametrelerde ciddi değişiklikler yaşanmıştır. Şubat 2020’den bugüne transmisyon (iletim) maliyetleri önemli ölçüde artmış olmasına rağmen transmisyon ücretlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir.

"ENFLASYONUN ÇOK ALTINDA OLACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR"

Toptan seviyede gerçekleştirilen fiyat düzenlemesinin perakende seviyesindeki internet ücretlerine yansıması ise tamamen ilgili internet servis sağlayıcı işletmelerin kendi stratejileri kapsamında belirlenecek olup, bu artışın; iddia edilen oranların ve enflasyonun da çok altında olacağı öngörülmektedir.

Toptan seviyedeki hizmetler için öngörülen güncelleme teklifi, 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktır."

YORUMLAR 112
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer dedikleri gibi subat 2020 den berı zam yapmadılar ise, adamlar haklı, yenı router, fiber kablo falan almaya kalksan usd almıs basını gıdıyor, kullanılan elektrık desen ona keza, personel maıleyetlerı desen %100 arttı. ne yakıyor bu ınternette bu kadar zam oluyor, diyemeyeceğim.
    Cevapla
  • Musam 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet argadaşlar varlık fonuna devroldu ya hani. Size ufak bir söpriz hazırlamış kendileri. Ufakcık bir şey bunda ne var ki. Şu sandığı göreceğimiz günlere az kaldı. Rabbimin izniyle yeter.
    Cevapla
  • Çavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 67 oranı küçük bir artış gibi anlatılıyor Hayret.
    Cevapla
  • Mustafa Abacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon yüzde 67 mi?
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sabrımızı sınıyorlar. Kafamızın tasını attırmasınlar. Vallahi putinden beter olurum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle