Türkiye'de OGS kullanımı bugün itibariyle sona erdi

Türkiye'de otomatik geçiş sistemi (OGS) kullanımı sona erdi. 31 Mart'a kadar kapatılmayan OGS cihazları ise iptal edildi.

GİRİŞ 01.04.2022 04:13 GÜNCELLEME 01.04.2022 09:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'de 1,2 milyon OGS, 15,8 milyon da HGS kullanıcısı olmak üzere 17 milyon abone bulunurken, geçen yıl gişelerde HGS'den 563,1 milyon, OGS'den ise 71,6 milyon geçiş gerçekleşti.

İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi adına 31 Mart'tan itibaren iki ayrı geçiş sistemi yerine tek geçiş sistemi uygulamasına geçildi.

Bu kapsamda OGS cihazı olan araç sahiplerine, ilgili bankalar tarafından ücretsiz HGS etiketi veriliyor ve hesapları da HGS'ye dönüştürülüyor. OGS cihazının iptalinden önce yapılan ve varsa henüz tahsil edilmeyen geçiş ücreti, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil ediliyor. İşlemden sonra OGS hesabında halen para bulunuyorsa ilgilinin banka hesabına/kredi kartlarına iade ediliyor.

31 Mart'a kadar kapatılmayan OGS cihazları iptal edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • NURULLAH 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben OGS kullanıcısı olarak memnundum keşke hepsi OGS olsaydı HGS geçişlerinde okumadığı zaman tam yol ücreti alıyor sürekli takip etmek zorunda kalıyoruz.İadeside 15 günü buluyor.Hesaplarınızı geçişlerinizi kontrol edin.
    Cevapla
  • Demir bey 2 yıl önce Şikayet Et
    OGS rahatlık demekti huzur demekti güven demekti HGS başlı başına sıkıntılı bir sistem ne yapsalar sıkıntıları çözemediler geçerken gişelerde parayı çekti mi çekmedi mi herhangi bir uyarı almadan devam ediyoruz bunu yapan yöneticiler hata yaptığını elbette anlayacaklar ama yine olan bizlere olacak! Ayrıca bankalar depozito vermiyor bir yetkili ağızdan bununla ilgili bir çözüm bile duymadık...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    benim 60 dolar depozitom buhar mı oldu. buna bir çözüm bulunması lazım. eskiden içtiğimiz gazozun depozitosu iade ediliyordu. çok büyük haksızlık var hesap ortada 60 dolarx1.200.000 ogs abonesi=72.000.000 dolar güzel para . devlet buna bir çözüm bulması lazım ben bir emekli olarak hakkımı helal etmiyorum. tamam devlet para iade etmez ama hiç olmazsa depozito karşılığını kontür olarak hgs lere yüklesin.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında SGS çıkarırlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İptal olan ogs cihazlarının bedelini ödeyecekler mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle