Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ikinci zam açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yıl ortasında yapılabilecek zamma ilişkin, "Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa... olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ikinci zam açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ikinci zam açıklaması!
GİRİŞ 31.03.2022 15:13 GÜNCELLEME 31.03.2022 15:13
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin sonunda aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de olduğu basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, konuşmasında son günlerde kamuoyunda tartışılan asgari ücrete ikinci zam konusuna da değindi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: BİZ BUNA KAPALI DEĞİLİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Temmuzda asgari ücrete ikinci bir zam gündemde mi? Bir yandan da emekliler bayram ikramiyesini merak ediyorlar. Bir bayram müjdeniz olacak mı?” şeklindeki bir soruya şöyle yanıt verdi:

Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu. Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz. Başta bakanım olmak üzere sendikacılarla zaten sürekli irtibat halindeler, görüşüyorlar. Böyle bir şey var mı yok mu onu biz de görüyoruz zaten. Biliyorsunuz daha yeni asgari ücrette görülmemiş bir zam yapmak suretiyle asgari ücreti farklı bir noktaya çektik. Bir diğer adımda da yine emeklilerle ilgili artışları yaptık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 122
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz başımıza ne gelirse Allahtan gelir diyenlerdeniz benim hatalarımdan dolayı mevlam beni böyle imtihan ediyor bizede sabır etmek düşer kuru bir ekmeği yeriz elhamdülillah der kalkarız rabbim daha kötüsünü yaşatmasın
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yazdıklarınla. Allah şükretmesini bilene verir, kuru ekmek bile olsa.
    Cevapla
  • sade 1 yıl önce Şikayet Et
    yetmez memur ve asgari ücret dahil hepsinin maaşını eşitleyinde herkes rahatlasın. maaşı ölen tek asgari ücretlimi ben anlamadım.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev kiraları 2000 den başlıyor 3000 market pazar alışverişleri aylık ortalama 400 giyim olsa eğitimdi yoldu minimumda 1000 bunlar asgari ücret 6500 civarında olmalı. Yada ENFLASYONU düşürün yani TCMB den elinizi çekin gerekeni yapsın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Acilen asgari ücrete ve Emekliye en az net maaşı 10 bin tl nin altın da olmayacak şekil de zam yapılmalı hayat şartları göz önün de
    Cevapla
  • K.Maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın kardeşim, sizin olsun zamlar. Biz yanıyoruz. Siz önce şu fiyat artışlarını durdurun. Hiç bir şey hak ettiği gerçek fiyatın dan satılmıyor. Hepsi abartılmış nahoş fiyatlardan satılıyor. Devletimiz bir türlü buna mani olamıyor. Tayyip baba konuşursa bir şeyler yapılmaya çalışıyor. Yoksa yatıyorlar. Zalimler de kol geziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle