ABD'den petrol fiyatlarını düşüren hamle! Benzin ve motorin için yeni indirimler yolda

Akaryakıt fiyatlarındaki hızlı yükselişi frenlemek isteyen Biden yönetimi ABD'nin stratejik rezervlerinden üçüncü kez satış yapmaya hazırlanıyor. 180 milyon varillik ham petrol için satış hazırlığı yapıldığı öne sürülüyor.

GİRİŞ 31.03.2022 11:58 GÜNCELLEME 31.03.2022 11:59
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Ukrayna'ya saldırması nedeniyle Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımda etkisi ile akaryakıt fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişi dizginlemek isteyen Biden yönetiminin ABD'nin stratejik rezervlerinden daha fazla petrol satmayı değerlendirdiği bildirildi.

Konuya yakın kaynaklara göre Biden yönetimi önümüzdeki aylarda Stratejik Petrol Rezervleri'nden 180 milyon varil kadar ham petrol satmayı planlıyor.

PETROL FİYATLARINDA KESKİN DÜŞÜŞ

Petrol fiyatları ABD'nin yüksek yakıt fiyatlarını kontrol altına almak için piyasaya rezervlerinden büyük miktarda petrol sürmeyi değerlendirmesiyle keskin şekilde düştü. Brent petrolde fiyatlar yüzde 5'e yakın değer kaybedek 106 dolar seviyesine indi. ABD ham petrolünde ise benzer oranlarda düşüşlerle varil fiyatı 101 dolardan işlem görüyor.

SON ALTI AY İÇİNDE ÜÇÜNCÜ HAMLE

Dünya'da yer alan habere göre; Biden yönetiminin bu karar alması halinde son 6 ay içinde Stratejik Petrol Rezervleri'ne üçüncü kez başvurulmuş olacak ve yapılan satış miktarı rezervlerin yaklaşık 50 yıllık tarihindeki en büyük miktara ulaşmış olacak.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Başkan Biden, akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi için yönetiminin aldığı tedbirler konusunda bugün bir açıklama yapacak.

IEA üyeleri Mart ayında 30 milyon varili ABD'den gelmek üzere stratejik rezevrlerinden toplam 60 milyon varil petrol sattılar.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİMLER YOLDA

Petrol fiyatlarındaki geri çekilmeye paralel iç piyasadaki motorin fiyatlarına da peş peşe indirimler geldi. İki gün üst üste yapılan indirimlerle motorinin litre fiyatında 2,5 liraya yakın gerileme oldu. Petrol fiyatlarındaki düşüşün sürmesi durumunda benzin fiyatı için de büyük indirimlerin yolda olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 33
  • Nokta 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan motorinin 16 lira olmadı lazım en fazla ama vatandaşı soymak moda oldu bu milletin duasını alanın sırtı yere gelmez ahını alanda iflah olmaz
    Cevapla
  • garip 2 yıl önce Şikayet Et
    akaryakıta ÖTV ve KDV indirimi getirilmeli
    Cevapla
  • Hasan Ali gündüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak bu başlık güzel.abartma yok, Yalan yok,neyse o devleri karıştırmayın
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    la lpg niye düşmüyor
    Cevapla
  • izmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplu taşıma ücretlerinde indirim istiyoruz ey chpkk sözüm size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle