Rus rublesi, dolar karşısında eski değerine geri döndü

Rusya'nın doğal gaz ödemelerini ruble ile alacağını açıklamasının ardından dolar karşısında yükselişe geçen ruble, savaştan önceki değerine geri döndü. Çarşamba günü, 1 ABD Doları, 85 rubleden işlem gördü.

Rus rublesi, dolar karşısında eski değerine geri döndü
Rus rublesi, dolar karşısında eski değerine geri döndü
GİRİŞ 31.03.2022 07:38 GÜNCELLEME 31.03.2022 07:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rus rublesinin Amerikan doları karşısındaki değeri, küresel yaptırımlardan sonra büyük oranda düşmesinin ardından, işgal öncesindeki seviyelere geri döndü. Çarşamba günü, 1 ABD Doları, 85 rubleden işlem gördü. Bu da hemen hemen 24 Şubat'ta başlayan işgalden önceki seviyelerine geri dönmesi anlamına geliyor.

Biden yönetiminin Rus petrol ve doğalgazına yönelik yasak duyurusunun ardından, 7 Mart'ta 1 Amerikan doları 150 rubleden işlem görmüştü.

Rusya, rublenin değerini artırmak için, aralarında faiz oranlarını yüzde 20'ye çıkartmak ve ulusal para birimi birikimlerini dolar ve euroya çevirmek isteyenlere sermaye kontrolleri getirmek gibi sıkı mali önlemler almaya zorlanmıştı.

Ancak uzmanlar, Rus Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırarak risk aldığını, bunun Rusları küçük miktarlarda döviz alarak sermaye kontrollerini aşmaya zorlayabileceği uyarısında bulunuyor.

Rublenin yeniden değer kazanmasını sağlayan etken ise doğal gaz ödemeleri. Rusya, doğal gaz ihracatında rubleyle ödeme alınacağını açıklamıştı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 16
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    savaş var diyip zamlara sebep bulan siyasiler bize lütfen savaşta olan bir ülkenin para biriminin nasıl eski haline gelebildiğini açıklayabilir mi?
    Cevapla
  • Serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun bu durum bizde olsa, doların grafiği ekrandan çıkar tavana vurur.
    Cevapla
  • ÇAKIR 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke TÜRK lirası DA ESKİ YERİNE GELEBİLSE...
    Cevapla
  • yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yöneticilik yapar ama akıllı olanlara liderlik yapar. Dünyada lider 3 ü geçmez.
    Cevapla
  • MR MARTINO LONGHIN 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu da üretici olmanın gücünü ortaya koyuyor adamlar doğalgazda söz sahibi ve sözünde durursa doların hükmünü bile yıkabilir, zaten doların bu şekilde rezerv para olmasının sebebi de Arap gerizekalıların petrolü dolarla satmaya başlamasından sonra oldu. Bizim de elimizde bulunan doğal kaynakları mesela boru , veya üreticisi olduğumuz ürünleri yerel paralarla takas ederek dolara karşı çıkmamız gerekiyor ki kendi paramız değerlensin , ama önce hazır yapılı fabrikaları satmayı bırakıp üretime odaklanmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle