AK Parti’den peş peşe asgari ücret ve EYT açıklaması!

Son günlerde gündemi meşgul eden asgari ücrete ek zam ve EYT'ye ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin AK Parti'den yapılan açıklamalara bugün bir yenisi daha eklendi.

AK Parti’den peş peşe asgari ücret ve EYT açıklaması!
AK Parti’den peş peşe asgari ücret ve EYT açıklaması!
GİRİŞ 30.03.2022 16:37 GÜNCELLEME 30.03.2022 16:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, milletin konuştuğu, talep ettiği beklentilerin tamamının masaya yatırılacağını söyleyerek, "Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

YIL ORTASINDA ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, "Asgari ücret için altıncı aydan itibaren hazırlık olabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı vermişti:

Özel sektör için konuştuğumuzda biz Türkiye'nin ekonomik olarak olağanüstü bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Gerçekten büyük bir hayat pahalılığı baskısının vatandaşlarımızın üstünde olduğunu ve bunun da hafifletilmesi için elimizdeki bütün imkanları kullanmanın şart olduğunu görüyor ve bunu uyguluyoruz.

1 TEMMUZ’DA MEMUR VE EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ

Asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin son olarak ise AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konuştu. Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi.

3600 EK GÖSTERGEDE TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

3600 ek gösterge konusunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirten Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi.

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'ESİRGEMEYİZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta NATO Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorduğu asgari ücrete ikinci zam ile ilgili soruya Erdoğan, "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." cevabını vermişti.

YORUMLAR 2
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Insallaaahhhhh reisim hadi sen yaparsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt
    Cevapla