Türkiye ile Romanya arasında tarihi karar: Geçiş belgesi ve ücreti kaldırıldı

Türkiye-Romanya görüşmeleri sonucu tarihi bir karar alındığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Romanya üzerinden transit taşımalarda geçiş belgesi ve transit geçiş ücreti uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

Türkiye ile Romanya arasında tarihi karar: Geçiş belgesi ve ücreti kaldırıldı
Türkiye ile Romanya arasında tarihi karar: Geçiş belgesi ve ücreti kaldırıldı
GİRİŞ 30.03.2022 14:54 GÜNCELLEME 30.03.2022 15:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1 Mayıs’tan itibaren Romanya üzerinden transit taşımalarda geçiş belgesi ve transit geçiş ücreti uygulamasının kalktığını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye-Romanya görüşmeleri sonucu tarihi bir karar alarak transit taşımaları serbestleştirdiklerini duyurdu.

Karaismailoğlu, "1 Mayıs’tan itibaren Romanya üzerinden transit taşımalarda geçiş belgesi ve transit geçiş ücreti uygulaması kalktı." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük elçiler, konsolosluklar lojistik firmalarımıza, tır şoförlerine sahip çıkmıyor. Oysa başka ülkelerin büyük elçi ve konsoloslukları lojistik firmalarına sahip çıkmakta, telefonları 24 saat açık tutmaktadır. Reis, büyük elçilerimizde ve konsolusluklarımızda sıkıntı var. Bir tır yurt dışına çıkış yaptığında bu tırın çıkışı büyük elçilik ve konsolosluklara bildirilmeli, sorun halinde büyük elçiliklerimize ve konsolusluklarımıza 24 saat ulaşabilmeli, sorunların çözümü noktasında taleplerini iletebilmeli, sorunlar koordinasyon halinde çözülmelidir.
    Cevapla
  • tirci 2 yıl önce Şikayet Et
    romanya giris çıkışlarında yabanci plakalı araclar transit geçip Türk plakalı araclar dozvala kaseletmek icin bekliyordu bu uygulama cok guzel oldu Allah razi olsun emegi geçenlerden
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tırcılarımızın en büyük sıkıntılarından birisiydi bu uygulama. Sınır kapılarında saatlerce beklemeyecekler artık. Sayın bakanım teşekkür ederiz.
    Cevapla