Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız

Ticaret Bakanı Mehmet Muş "KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız” dedi.

Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız
Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız
GİRİŞ 30.03.2022 17:35 GÜNCELLEME 30.03.2022 17:35
Bu Habere 310 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesini müteakip 81 ildeki ticaret müdürlükleri aracılığıyla ülke genelinde denetimler gerçekleştireceklerini kaydeden Muş, "KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 310
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    RÜZGAR DEĞİL icraat yapın vatandaş mı uğraşacak bunlarla milleti yağma yapmaya teşvik edeceksiniz bu gidişle
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bakanliğa devlete, yaptirim yap demeyi biliyor. Vatandaş sen yaptirim yap önce! Gidip o marketten alısveriş yapma. 2 ay mahallenizdeki esnaftan alışveriş yapın. 3, 5 pahalı olsa da en azından komşunuz, ahbabınız kazansın.
    Cevapla
  • Ülkeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Süreli kapatma cezası olmadan verdiğiniz her para cezası vatandaşın sırtına yükleniyor. Bilmem, belki bu sizin işinize geliyordur. Sizde KDV indirimini buradan çıkarıyorsunuzdur. Kim bilir?
    Cevapla
  • kursat 2 yıl önce Şikayet Et
    en buyuk yaptırım en az 2 hafta kapatma cezası olacakkı yoksa onune gecemezler. millet ne kadarda boykot etse sadece sözde kalıyor
    Cevapla
  • mstf 2 yıl önce Şikayet Et
    seçimi kim kazanırsa kazansın. seçime kadar mevcut hükümeti kötülemek icin vatandasa zulum yapacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle