AK Parti'den 3600 ek gösterge, asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu memur-emekli maaşları, 3600 ek gösterge ve asgari ücret artışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 30.03.2022 14:20 GÜNCELLEME 30.03.2022 15:26
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

Asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin olarak AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi.

3600 ek gösterge konusunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirten Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi.

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'ESİRGEMEYİZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta NATO Zirvesi dönüşünde ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorduğu asgari ücrete ikinci Zam ile ilgili soruya Erdoğan, "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." cevabını vermişti.

YORUMLAR 293
  • alparslan1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav ALLAH aşkına hiç bir şeye zam yapmayın yeterki gıda enerji ulaşım otomotiv konut sektörlerinde artık zam yapmayın..daha dün gece doğalgaza yüzde 35 zam yaptınız...gerçekten ama gerçekten artık güveniniz eksiye doğru gidiyor...artık yeter...gerçekten yeter...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    en güzel sistem orta okul ve lise 2200 olmalı yüksek okul ve lisans 3600 olmalı yüksek lisans 4200 doktora 4600 olmalı en adil düzenleme
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazılara bakıyorum da hep memurlar şikayetçi din görevlisi bile şikayetçi mesleğinizi sevin yoksa bu iş parayla yaparsanız hiç bir faydaniz ne insanlara nede devlete olur ..devlet garantiniz var kovulmak kesinlikle yok maaşa desen iyi gece çalışıyorsunuz şükür neden yok bu memurlardan anlamıyorum...istifa edin de ozeldeki baskıyı az maaşı görün bakalım o zaman ...
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Şikayet edenlerin gerçekte çoğunluğu konforundan eksilme olacağını düşünenler, benim gördüğüm kadarıyla, asgari ücretle çalışıp şükreden, hiç şikayet etmeyeni de gördüm, diğeri belki asgarinin 4-5 katını kazanıyor şikayet ediyor. Dünyada mükemmel yaşamayı düşünüyorlar, belki de biz bunu hak ediyoruz!!
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    memur emekli olamıyor oldumu maaşlar yarı yarıya düşüyor onun için emeklisi dolan cok memur var ama ne yapsınlar maaşları yarı yarıya düştüğü için emekli olamıyorlar buda işsiz gençlerin işe girmesine engel oluyor bunun için hükümetin bir çözüm bulmaları gerekiyor.
    Cevapla
  • Hatayayeryok 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilik yasi 1999 oncsesine 50 - 55 yas gec 1999 sonrasina 60 yas normal oyle mi ?????
    Cevapla
  • Leya 2 yıl önce Şikayet Et
    Elbette Normal ,ne sandin ya, 50 yasinda dünyanin neresindeymiş emeklilik, Git çaliş tembel seni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle