Suudi Arabistan ve BAE, Rusya'nın OPEC'ten çıkarılmasını reddetti

İki petrol üreticisi ülke, Moskova'ya ilişkin yapılan çağrıları geri çevirdi. Rusya'nın oluşumdan dışlanmasının petrol fiyatlarını artıracağı hatırlatıldı.

Suudi Arabistan ve BAE, Rusya'nın OPEC'ten çıkarılmasını reddetti
Suudi Arabistan ve BAE, Rusya'nın OPEC'ten çıkarılmasını reddetti
GİRİŞ 30.03.2022 11:22 GÜNCELLEME 30.03.2022 11:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle ekonomik yaptırımlara maruz kalırken, Moskova'nın petrol üreticileri grubundan da dışlanması gerektiği belirtiliyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) iki üyesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), böyle bir adım atılmasına sıcak bakmıyor.

"BUNU YAPMAYACAĞIZ"

OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ organizasyonuna Rusya önderlik ediyor.

BAE Enerji Bakanı H.E. Suhail Mohamed Al Mazrouei, "ABD ve ortakları (OPEC'in Rusya ile ilişkisini) siyasallaştırmak istiyor. Bunu yapmayacağız." dedi.

"RUSYA'YI DIŞLARSAK PETROL FİYATLARI YÜKSELİR"

Mazrouei, Rusya'yı ittifaktan çıkarmanın petrol fiyatlarının yükselmesine neden olacağı uyarısında bulundu ve ekledi: "Tüketiciler bizden fiyatları sakinleştirmemizi istiyor. Bazı ortakları nasıl sıkıştırabiliriz?"

Wall Street Journal'ın aktardığına göre, Washington ile temasa geçmediğini belirten Al Mazrouei, ancak OPEC'teki meslektaşlarından ABD'de Rusya ile iş birliğinin kınandığını kamuoyundan duyduğunu söyledi.

"SİYASETİ KAPININ DIŞINDA BIRAKIYORUZ"

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman, "OPEC+ söz konusu olduğunda, herkes siyaseti kapının dışında bırakıyor." dedi. Bin Selman, herkesin ortak iyiliği için siyasi farklılıkları göz ardı ettiklerini dile getirdi.

OPEC, 62 yıllık tarihi boyunca, birbirleriyle şiddetli çatışmalara girseler bile genellikle üyelerini dışlamamayı seçiyor.

YORUMLAR 5
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan/ İsrail dümen suyuna giden Suudilerin kendilerine düşman olarak ezberlettirilen İran'la dalaştırılması yani emperyalistlerin değirmenine su taşıması üzücüdür. Sözde kendilerine düşman bellettirilen İran'ın başı belaya girsin diye "Irak, Suriye, Türkiye ve İRAN üzerinde kurulacak bir Kürdistan için İsraille el altından görüşmeler yapması haberleri ortalıkta dolaşmaktadır. Ortadoğuda emperyalistler nasıl ki geçmişte "iranla Irakı 8 sene savaştırdılar ve bu dönemde göbek kaşıdılarsa", şimdide ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİ" devreye sokuyorlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye başta "Siz bölgede SUNNİ'lerin lideri "Eski Osmanlı topraklarına sahip olacaksınız" vs gazı verilmiş !" bilahare Suriye'deki askeri birliklerde "özellikle İsraile tehdit kimyasal silahlar toplanıp gemilerde imha edildikten sonra" Türkiye; mülteci sorunu başta olmak üzere yüzüstü bırakılmıştır. Ortadoğuda karşılıklı SUNNİ, Şİİ camilerinde/ türbelerinde patlatılan bombalar, karşılıklı düşmanlığın körüklenmesine ilave olarak Suudi Arabistan kendisini kuşatılmış hissettiği bir ortam yaratılmıştır. Suudiler, Şii-Sünni meselesi üzerine kurulmuş bir gerginlik ortamında İran’dan giderek artan bir tehdit algılayışı içine sokulmuştur.
    Cevapla
  • Ya haaj 2 yıl önce Şikayet Et
    Araplar amerikaya racon kesmiş helal olsun be
    Cevapla
  • ahbe 2 yıl önce Şikayet Et
    görüneni herkes görür burada abd rusyanın çıkarılmasını istememiş. petrol fiyatı yükselmemesi abd ye yarar aksine arapların hoşuna gider. tek gelir kaynakları
    Cevapla
  • hsn 2 yıl önce Şikayet Et
    petrol fiyatları ile oynayan ABD...
    Cevapla