Borsa Yargıtay'ın bildirsiyle çakıldı!

Hükümet önemli ekonomik konuları seans sonunda açıklamaya özen gösterirken Yargıtay'ın gün ortasında yaptığı açıklama ile piyasalar gerildi. Borsa düşüşe geçti....

Borsa Yargıtay'ın bildirsiyle çakıldı!
Borsa Yargıtay'ın bildirsiyle çakıldı!
GİRİŞ 21.05.2008 15:10 GÜNCELLEME 07.09.2020 11:54
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Yargıtay Başkanlar Kurulu'ndan yapılan basın açıklamasında son zamanlardaki gelişmelerde yargıya yönelik eleştirilere cevap verildi. Bildiride eleştirilere sert tepki vardı ama piyasaların bundan etkileneceği hesap edilmedi. Yargıtay'dan hükümete yönelik gelen sert eleştiriler piyasada da ipleri gerdi.

Siyasi gerginlik nedeniyle zaten diken üzerinde olan piyasalar, Yargıtay'ın açıklamaları ile ikinci seansta olumsuz bir

 

 

 

 

 

 

YARGITAY NE DEMİŞTİ?

 

Yargıtay Başkanlar Kurulu'ndan yapılan basın açıklamasında son zamanlardaki gelişmelerde yargıya yönelik eleştirilere cevap verildi. Bildiride eleştirilere sert tepki var...  DEVAMI İÇİN

görüntü sergiliyor. Borsa düşüşe geçerken kurlar ve faiz yükseliyor. İlk seansı 41 bin 405 puandan kapatan borsa, Gelen satışlarla 2. seansta 41 bin sınırına indi. Borsa, ikinci seansın ilk bölümünde düne göre yüzde 0.7 kayıpla 40 bin sınırına kadar dayandı.

Dövizde durun ise pek iç açıcı değil. Dolar yükselerek serbest piyasada 1.2470 YTL'ye yükseldi. Dolar ortalama düne göre yüzde 0.65 değer kazandı. Euro'da ise durum çok daha farklı. Euro Dolar'a nazaran daha hızlı bir yükseliş izliyor. Euro 1,9640'larda devamö ediyor. Yargıtay'ın açıklamarı faizi de vurdu. Gösterge tahvilin bileşik faizi 19.55'ten yüzde 19.65'e tırmandı.

Özellikler piyasalar konusunda hassasiyet gösteren Hükümet'in aksine gün ortasında ve piyasalar dikkate alınmadna yapılan bu açıklamanın faturası ağır olacağa benziyor.

 

 

 

 

 

 

 

 Rotahaber.Com

 

 

YORUMLAR 54
  • milletin ferdi 15 yıl önce Şikayet Et
    Sayın MHP’liler şu ortamda saçma sapan laf sokuşturmayı marifet mi sanıyorsunuz?. Şu MHP’liler ne ekonomiden anlıyorlar. Ne de kendilerinin de Yargıçlar tarafından eleştirildiklerinden anlıyorlar. Ne Dünyadan ne de Memleketten bir haberleri var! Türkiye 30 Küsur sene görmediği düşük enflasyon rakamlarını görmüş, bilmem kaç dönemdir üst üste yüksek kalkınma rakamlarına erişmiş. Ve bunu petrol 30 $’lardan 130 $ lara çıkarken, yargısal ve askeri darbe girişimleri, çeteler, terör ve diğer engellemeler varken başarmışlar. Ve hala hükümeti eleştirenler var. İnsaf
    Cevapla
  • ahmet ilker 15 yıl önce Şikayet Et
    VATAN HAİNLERİ. İktidar yeterki sıkıntıya düşsün ama ülke isterse batsın umurlarında değil HAİNLERİN! Aylardır germe politikalarıyla ve provakatif eylemlerle ülkeyi batağa çekenler, kanına ekmek doğradıkları düşman belledikleri HALKIN sıkıntılarının şerefine kadeh tokuşturuyorlar! Zıkkımlanın, çatlayıncaya, patlayıncaya kadar zıkkımlanın VATAN HAİNLERİ! Doğacaktır vadettiği günler bize HAKK\'ın Kimbilir, belki yarın, belki yarından da yakın!
    Cevapla
  • alper tunga 15 yıl önce Şikayet Et
    bu haber çok komedi. bırakın bu haberleri...kimse inanmıyor artık.yargıtayın açıklaması falan çökertmez güçlü bir ekonomiyi.mazot kaç lira oldu? yağ fiyatları kaç lira? hepsini mi yargıtay yaptı.biraz olsun inandırıcı haber yapın...6 yılda kaç tane fabrika açıldı? hani geliştiydik...
    Cevapla
  • xlulux xxx 15 yıl önce Şikayet Et
    özellikle yapıyorlar... kendi ülkesine bu kadar düşman bir topluluk daha yoktur herhalde. azgın azınlık tabirine tam da uymaktalar. ülkenin kalkınması,ilerlemesi, demokrasinin yerleşmesi, hak ve özgürlüklerin verilmesi umurlarında bile değil. tek düşünceleri kendi istekleri ve tek umursadıkları kendileri..bu ülkeyi mahveden ve kendini halk tabakasından üstün gören bu azgın topluluğu toplayıp \"başörtülü, namazlı, abdestli olanlar giremez\" yazılı ıssız bir adada karantina altına almalı. yaşasınlar laik laik..
    Cevapla
  • Muhammed 15 yıl önce Şikayet Et
    *** SAYIN BASBAKANIMIZ : REFERANDUM , BELEDIYE ve GENEL SECIMLERI TOPLUCA YAPALIM! Hem de derhal! ***. CENNET VATANIMIZI rahat birakmayan güclere karsi en kisa zamanda REFERANDUM ve Secimleri istiyoruz. Sayin Basbakanimiz sizin bizi bizden daha cok sevdiginizi sizi tanidigim 1992 yilindan beri cok iyi biliyorum. Sizlerden ALLAH RAZI OLSUN! SAYIN BASBAKANIMIZ ekonomimizin ve CENNET VATANIMIZIN itibarinin daha fazla zarar görmemesi icin lütfen en kisa zamanda gereken karari almanizi bekliyoruz. Sizleri ÖLÜMÜNE ve SONUNA kadar DESTEKLIYORUZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle