Bakan Dönmez duyurdu: 65 tonluk dev Türkiye'de! İşte ilk görüntüler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gaz keşfinde kullanılacak dev kuyubaşı vanalarının ilkinin Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

GİRİŞ 29.03.2022 20:13 GÜNCELLEME 29.03.2022 20:26
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den heyecanlandıran bir paylaşım daha geldi.

Dönmez, tarihimizin en büyük gaz keşfinde kullanılacak dev kuyubaşı vanalarından ilkinin Türkiye'ye geldiğini duyurdu.



Dönmez açıklamasında, ''Tarihimizin en büyük gaz keşfinde kullanılacak dev kuyubaşı vanalarından ilki Filyos’a geldi. 65 ton ağırlık, 5.1 metre yükseklik, 5.9 metre genişlik.  Hedefimiz 2023’ün ilk çeyreğinde Karadeniz gazını milletimizle buluşturmak.'' ifadelerini kullandı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin gerçekleştiği Karadeniz'deki Sakarya Sahası'nda, doğal gazın karaya çıkması için çalışmalar Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından tüm hızıyla sürüyor. Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne keşfi sırtlayacak borular gelmeye devam ederken, kullanılacak ekipmanlar sahaya giriş yapıyor.

9 ADET DAHA GELECEK

Ağırlığı 65 ton, yüksekliği 5,1 metre, genişliği 5,9 metre olan dev vana, içinde bulundurduğu akış ölçer, sensör, dedektör ve çeşitli vana takımlarıyla üretilecek gazı kuyubaşından üretim dağıtım haznesine iletecek. Her kuyunun başında bulunacak vanalardan toplamda 9 adet daha gelmesi planlanıyor

. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde yaptığı inceleme ziyareti sonrası, keşfi sırtlayacak boruların tamamın haziranda Filyos'a geleceğini, temmuzda da denizde boru yerleştirme işleminin başlayacağını açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 148
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah zühtü ah, suyu hazır değil git dağdan kaynak olarak kendin çıkart. Ekmeği fırından değil unu alarak yap. Yumurtayı marketten değil tavuk al besle yetiştir. Tavuğun buğdayını hazır değil tarlana ekerek yetiştir. Vanayı da o zaman üretemiyormuyuz da dışarıdan geliyor hesabını yaparsın. Velhasılı kelam, Cahile laf nafile laf.
    Cevapla
  • Netitrebet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımda gördüğüm en boş ve saçma yorumlardan biri.
    Cevapla
  • zühtü 2 yıl önce Şikayet Et
    biz vana üretemiyormuyuz da dişardan geliyor
    Cevapla
  • Hayati k. 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen üretsene
    Cevapla
  • hüseyin yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama onlar kırmızı ışıkta beklerdi
    Cevapla
  • Ayasofya 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah para var ki alıyoruz. Kırk yaşın altındakiler bilmez. IMF'den borç alabildik diye sevinirlerdi. Memur maaşlarını ödeyemezdik. Debrem paralarıyla ödedik demişti. Hani başbakanken bankaların içi boşaltılmış, devletin 60 milyarı iç edilmişti. Tanıdınız mı
    Cevapla
  • Serdar Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabb'im yar ve yardımcınız olsun, Ekmeğini yediği bu devletin başarısızlığını isteyen başarısız olur diye bekleyenlere de öyle bir dert versin ki, dertlerinin içinde boğulsunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle