Son dakika haberi: Motorine indirim geldi

Brent petrolün 121 dolardan 110 dolara kadar gerilemesiyle motorinin Türkiye'deki litre fiyatında 1 lira 55 kuruşluk indirim meydana geldi.

GİRİŞ 30.03.2022 08:02 GÜNCELLEME 30.03.2022 08:05
Bu Habere 256 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 121 doları gören brent petrol, diyalog çabalarının oluşması sonrası petrolün varili 110 dolara kadar düştü. Bugünden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 55 kuruş indirim geldi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İndirimin ardından motorinin litre fiyatı, İstanbul'da 23,64 liradan 22,09 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 23,72 liradan 22,17 liraya düştü.

ÇİN ETKİSİ

Fiyatlardaki düşüşte, artan Kovid-19 vakaları karşısında Çin'in Şangay kentinde sokağa çıkma yasağının devreye alınması etkili oldu. Dünyanın ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de, artan Kovid-19 vakaları karşısında alınan tedbirler, talep düşüşü endişelerini artırıyor ve fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 256
  • emekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazotun litresinden%23 vergi almak enflasyonu körüklemektir.
    Cevapla
  • KANUN 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, inanın bir Müslüman olarak işime bisikletle gitmek isterdim ancak gidiş geliş 80 km. Bizi yağ, şeker, mazot vb. İle kimse terbiye edemez edemedi de ancak bizi üzen aynı gemide olmamıza rağmen gemiyi batırıp kazanç elde edeceğini zanneden ahmaklardır. Yahu ýıllarca bize harca harca bitmez deyip bizi harcamaya çalışan zihinler, zengin olduğunu ya da olacağını zaneden zekiler, Karun vardıya sonra bir gece zenginliğiyle beraber toprak altına layik olduğu yere gitti dikkat etsinler. Son olarak öleceksek adam gibi ölecez. Biz öldükçe diriliriz bu böyle biline. İki üç videoyla üç beş litre yağla bir torba unla bizi terbiye edeceğini zannedenler sözüm size.
    Cevapla
  • beyefendi 2 yıl önce Şikayet Et
    petrol borsasında indirim %10 bizim petrolde yarısı bu ülke hesap yapmayı bile unutmuş bunlar hep pandeminin etkisi indirim en az 2.4 tl olması lazım ama gar,iban yansın
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi kim çözer? Siyaset. Siyaseti kim çözer? Eğitim. Eğitimi kim çözer? İnsan. İnsanı kim çözer? Bu soruya cevabı olan beri gelsin.
    Cevapla
  • Cskn 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanı toprak çözer
    Cevapla
  • Dibinibulan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnmez kardeşim.Arabaya gerek yok satın kurtulun.Zaten elektrikli araba dönüşümü hızlı oluyor.Arabalar elinizde patlayacak az kaldı.
    Cevapla
  • Anguta 2 yıl önce Şikayet Et
    Benzin arzı değil talebi azalır o durumda
    Cevapla
  • Angutlar diyarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araba çıkınca benzin arzi azalacağı için benzin ucuzlayacak ,iyi sallamışsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle