Petrol ve doğal gaz devi çakıldı! Ülkede büyük endişe...

Dünya genelinde petrol araması yapan akaryakıt devi Exxon, Brezilya kıyılarında başlattığı petrol ve doğal gaz aramasında hedeflediği miktarı tutturamadı. Exxon'un Brezilya'daki ham petrol rezervlerini genişletme çabalarındaki bu miktar ülkede nadir görüldüğü için endişeye neden oldu. Öte yandan şirketin hisselerinde ise yüzdelik bazda büyük düşüş yaşandı...

Petrol ve doğal gaz devi çakıldı! Ülkede büyük endişe...
Petrol ve doğal gaz devi çakıldı! Ülkede büyük endişe...
GİRİŞ 29.03.2022 09:50 GÜNCELLEME 29.03.2022 09:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünyanın birçok yerinde petrol araması yapan ve petrol devi olarak bilinen Exxon Mobil Corp., Brezilya kıyılarında başlattığı petrol ve doğal gaz aramasında bir kuru delik açtı. Bu, petrol devinin Güney Amerika'daki ham rezervlerini genişletme çabalarında nadir görülen bir gelişme olarak değerlendirildi.

EXXON: KAYDA DEĞER MİKTAR BULUNAMADI

Exxon, Pazartesi günü projede bir yatırımcı olan Enauta Participacoes SA tarafından yapılan bir duyurunun ardından, Cutthroat arama kuyusunun önemli miktarda petrol veya doğal gaz bulamadığını söyledi.

BULGULAR ENTEGRE EDİLECEK

Exxon sözcüsü Meghan Macdonald'ın yerel kaynaklara gönderdiği bir e-postada, "Kuyuda hidrokarbonlarla karşılaşmazken, Exxon Mobil, bölgenin keşif potansiyelini daha iyi anlamak için bulgularından elde ettiği verileri bölgesel yeraltı yorumlama çalışmalarına entegre etmeye devam edecek." dedi.

ULTRA DERİN BÖLGEDE BAŞLANDI

Projeye liderlik eden ve %50 hisseye sahip olan Exxon, Cutthroat'ı Şubat ayı sonlarında Brezilya'nın kuzeydoğu kıyısındaki Sergipe-Alagoas Havzası olarak bilinen ultra derin su bölgesinde sondaja başladı.

BÜYÜK DÜŞÜŞ

%30 hisseye sahip Enauta ile %20 hisseye sahip Murphy Oil Corp. ve Brezilyalı bir şirketin hisse değerleri %13'e kadar düşerken, Murphy ve Exxon'un hisseleri sırasıyla %12 ve %3,7'ye kadar düştü. Hisselerin değer kaybına ilişkin Murphy şirketi ise yorum talebine cevap vermedi.

YENİ SONDAJ PLANLANIYOR

Brezilya'da açık deniz umutlarına yıllarca yoğun yatırım yapan Exxon önemli keşiflere imza attı. Şirket daha uzaklarda, Guyana sularında büyük keşifler yaptıktan sonra, bu yıl içinde Kolombiya kıyılarında sondaj yapmayı planlıyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 7
  • THE TURKS 2 yıl önce Şikayet Et
    Exxon bildiğiniz gibi küresel felaketleri fonlayan aklın sahibi olduğu bir şirkettir, şirket hisselerini kasten düşürüyorlar bunun sebebi ise enerjide panik havası oluşturup temel tüketim ürünlerinde enflasyon üzeri artışların yaşanması hedefleniyor, kısacası tedarik zincirini kırmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Tufan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin Brezilyalılar bu amerikan gavuru petrol çıkan kuyuları beton döküp kapatır !!!
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Petrol üzerinden dünyayı soyuyorlar.petrolü olmayanlar yanıyor.
    Cevapla
  • C.A. 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel çapta oyun dönüyor. Birileri yine servetine servet katıyor.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Aldiklari emri yerine getirmedikleri icin hayalkirikligidir onlar adina. Birde sanirim Turkiyemizde uzun yillardir var olan oyalama taktikleri burdada uygulaniyordur. Bulunan petroller piyasada fiyati durur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle