Anahtar Türkiye'nin elinde... Milyar euroluk boşluğu Türkiye dolduracak

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının sonucunda doğan finansal boşlukları dolduracak oyuncuya dönüşüyor. AB, 1 milyar dolarlık çelik ihracatını Türkiye'den kapatmayı düşünürken, Avrupa'ya ulaşan doğalgaz akışının alternatifi olarak düşünülen Malezya'dan tedarik için yine Türkiye gündemde.

Anahtar Türkiye'nin elinde... Milyar euroluk boşluğu Türkiye dolduracak
Anahtar Türkiye'nin elinde... Milyar euroluk boşluğu Türkiye dolduracak
GİRİŞ 29.03.2022 14:53 GÜNCELLEME 29.03.2022 14:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Uluslararası yayın organlarına göre savaşla birlikte Rusya'ya gelen ambargoların ardından bir yandan enerji yollarının sağlanması diğer yandan da hammadde açığının kapatılması için gözler Türkiye'ye çevrildi. Buna göre Avrupa Birliği 1 milyar dolarlık çelik ihracatını Türkiye'den kapatmayı düşünürken, Avrupa'ya ulaşan doğalgaz akışının alternatifi olarak düşünülen Malezya'dan tedarikin sağlanabilmesi için insiyatif alan ülkelerin başında da yine Türkiye gelmekte.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Uluslararası istihbarat yayın organı Intelligence Online'da yayınlanan "Avrupa, Türkiye ve Japonya, Malezya gazı için yarışıyorlar" başlıklı haberde Rusya'ya alternatif bir enerji kaynağı için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Hedefteki firma ise dünyanın en büyük beşinci sıvılaştırılmış doğalgaz üreticisi olan Malezyalı Petronas. Haberde Türkiye'nin de enerji geçiş ülkesi olarak bu konuda ciddi bir görev üstelenme amacıyla harekete geçtiği iddia edildi.

1 MİLYON TON EK İHRACAT YAPILACAK

EU Reporter sitesi de "AB, Rus çeliğini yasaklarken Türk ihracatçıları 1 milyar dolarlık artış görüyorlar" başlıklı bir haber yayınladı. Yayın organı, Türk kaynaklara da atıf yaparak Türkiye'nin AB'ye çelik ihracatında bu yılki kotasının 6.2 milyon ton civarında olduğunu ancak yeni kota arayışı doğrultusunda 1 milyon tonluk ek bir ihracat yapılmasının beklendiğini dile getirdi. Yayın organının haberinde AB'nin Türkiye'nin çelik ihracatının yüzde 31'ini aldığı ifade edilerek AB'nin çelik ithalat kotasının yüzde 19'unu tek başına Türkiye'nin karşıladığı bilgilerine de yer verildi.

YORUMLAR 15
  • böyle 3 yıl önce Şikayet Et
    çakın fiyatları ab ye.
    Cevapla
  • Türkmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam süper de iç piyayasa mal verilmeyecek Fiyatlar iki katına çıkacak itiraz eden muhalif olan varsa yorumumu not etsin bugünün fiyat ına ihracat başladıktan sonraki fiyata baksın...
    Cevapla
  • serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu coğrafyanın çok çilesini inseaallah nimetine de denk geliriz
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkı yiyen, zalim yöneticiler olduğu sürece Abd ekonomisi kadar büyük ekonomin olsa sana, bana birşey bırakmazlar. Ülkede kul hakkı yemek, ekmek çiğnemekten, bir yudum su içmekten daha kolay olmuş. Bunlar bir de devlet yönetimine gelince darı ambarına düşmüş aç tavuk gibi oluyorlar işte. Çakma muhafazakâr değil, gerçekten Allah korkusu olan yönetici olması lazım o da bu milletten zor çıkar.
    Cevapla
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    iç piyasa da alım güçü bayaa bi düştü demir çimento aldı başını gidiyor, tekstil ralliye çıktı esnafın tavrı değişti ister al ister alma fiyat bu yarın ne olur belli değil diyor. biz saten dışarıya gönderiyoruz diyor buyurun...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi edersin, sağlıklı yaşsrsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle